Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Χωρίς καταβολή εγγύησης, λόγω capital controls, η αποφυλάκιση της Β. Σταμάτη
Χωρίς καταβολή εγγύησης, λόγω capital controls, η αποφυλάκιση της Β. Σταμάτη

Χωρίς καταβολή εγγύησης, λόγω capital controls, η αποφυλάκιση της Β. Σταμάτη

Οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων και οι ρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης για την καταβολή των χρηματικών ποινών και των εγγυήσεων οδηγούν στην αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη, χωρίς να χρειαστεί να καταβάλλει τα 50 χιλιάδες ευρώ της εγγύησης που της επέβαλε το δικαστήριο για να αποφυλακιστεί.

Ο του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος, κάνοντας χρήση της κοινής υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου και αναστέλλει μέχρι 31 Οκτωβρίου, λόγω των τραπεζικών περιορισμών την καταβολή εγγύησης που επιβάλλεται σε κρατούμενους για να αποφυλακιστούν, πέτυχε το αποφυλακιστήριο της Βίκυς Σταμάτη, κατόπιν συνεννόησης με τις της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Πρόκειται για ένα μέτρο που ισχύει για όλες τις εγγυοδοσίες αλλά και άλλες δικαστικές πράξεις με οικονομικό αντικείμενο (παράβολα κλπ) και όλους τους κρατούμενους – κατηγορούμενους. Η ΚΥΑ έχει ισχύ μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015 αλλά υπάρχει πιθανότητα να παραταθεί. Αν δεν παραταθεί, η κα Σταμάτη θα έχει περιθώριο μέχρι και 5 μέρες μετά τη λήψη ισχύος της (5/11) να καταβάλλει τις 50.000 ευρώ.

Η αποφυλάκιση της θα καταστεί εφικτή μόλις καταθέσει το διαβατήριό της κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι ώρας. Ηδη πάντως με την κατάθεση του διαβατηρίου εκ μέρους της, θα βγει κανονικά ελεύθερη από το Δρομοκαΐτειο.

Ο κ. Παγορόπουλος έκανε επίκληση στο υπ αριθμόν 2110/20 Σεπτεμβρίου 2015 το οποίο βασίζεται στην 49214/21/7/15 Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία αναστέλλει , μεταξύ άλλων, την καταβολή εγγυήσεων από κατηγορουμένους για να αφεθούν ελεύθεροι, λογω της επιβολής των capital controls.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση