Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση
Από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση

Από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση

Tο θέμα του 4ου Τακτικού Συνεδρίου της ΕΠΕ που πραγματοποιείται αύριο στην Αθήνα

Παρουσία του προέδρου της Βουλής ίκου Βούτση και με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και εκπροσώπων κομμάτων πραγματοποιείται το 4ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) αύριο, Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στην Αθήνα (πολυχώρος Αθηναϊς).

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι «Από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση – Κοινωνική Ευημερία με Παρ».

Οι εργασίες του συνεδρίου πρόκειται να ξεκινήσουν στις 9.30 το πρωί με χαιρετισμούς της Περιφερειάρχη ς κας Ρένας Δούρου, του προέδρου ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, της προέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΑΠΕ) Βέτας Πανουτσάκου.

Θα ακολουθήσει η ομιλία του προέδρου της ΕΝΠΕ, περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και στη συνέχεια θα παρουσιαστούν οι εξής εισηγήσεις:

  • H Αναπτυξιακή διάσταση της Περιφέρειας στη θεσμική της θωράκιση – Εισηγητής: κ. Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, μέλος Δ.Σ. ΕΝ.Π.Ε.
  • Αλλαγές και Μεταρ της Περιφέρειας – Εισηγήτρια : κα Ρένα Δούρου, Περιφερειάρχης ς, μέλος Δ.Σ. ΕΝ.Π.Ε.
  • Θεσμικά ζητήματα και αρμοδιότητες των Περιφερειών – Εισηγητής: κ. Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, μέλος Δ.Σ. ΕΝ.Π.Ε.

Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

Στη συνέχεια θα γίνουν οι τοποθετήσεις εκπροσώπων κομμάτων και θα ακολουθήσουν οι ομιλίες συνέδρων. Οι εργασίες του συνεδρίου έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν το απόγευμα με την έγκριση του απολογισμού και την έκδοση ψηφίσματος.

Οι σύνεδροι ανέρχονται σε 293 και είναι:
-Οι 13 Περιφερειάρχες,
-Οι 58 άμεσα εκλεγέντες Αεριφερειάρχες,
-Οι Αεριφερειάρχες που έχουν οριστεί με απόφαση του Περιφερειάρχη, δηλαδή 6 ανά Περιφέρεια και σε σύνολο 78
-και οι εκπρόσωποι των Περιφερειακών Συμβουλίων, αν με τον πληθυσμό κάθε Περιφέρειας – σε σύνολο 144 μέλη.
Έχουν προσκληθεί επίσης οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Συμβουλίων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση