Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Από 6 έως… 18 ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς «βλέπει» η ΕΕΤΤ
Από 6 έως… 18 ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς «βλέπει» η ΕΕΤΤ

Από 6 έως… 18 ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς «βλέπει» η ΕΕΤΤ

Μπορεί η κυβέρνηση να επικαλέστηκε την έκθεση του Ινστιτούτου Φλωρεντίας και μετά τις συνθήκες στην αγορά για τη χορήγηση μόλις 4 τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, ωστόσο η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) υπολογίζει τον αριθμό των ιδιωτικών σταθμών που μπορούν να εκπέμψουν σε πολλούς περισσότερους. Από έξι έως και 18.

Κατά τις τοποθετήσεις τους στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο πρόεδρος κι ο αρόεδρος της Επιτροπής, σημείωσαν αμφότεροι ότι ο του για τις τηλεοπτικές , δεν πρέπει να διεξαχθεί πριν την ολο της διαβούλευσης για το λεγόμενο «Μέρισμα 2» καθώς μόνον τότε θα είναι ξεκάθαρο το τοπίο ως προς τις πραγματικές τεχνολογικές δυνατότητες, αν και οι ίδιοι εξέφρασαν διαφορετικές εκτιμήσεις.

 Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ Δημήτρης Τσαμάκης εκτίμησε ότι υπάρχει η δυνατότητα εκπομπής για 6 κανάλια μετά το «Μέρισμα 2» από 8 έως 10 με το υφιστάμενο φάσμα. «Με το υπάρχον πλαίσιο θα μπορούσαν να υπάρχουν 8 έως 10 κανάλια. Το ψηφιακό Μέρισμα 2 όμως θα μειώσει το εύρος των συχνοτήτων και θα οδηγήσει σε υποχρεωτική και του αριθμού των καναλιών με τις εν λόγω προδιαγραφές. Φαίνεται ότι τότε θα μπορούμε να πάμε με ασφάλεια σε 6 διαύλους (σ.σ. κανάλια), αλλά αυτό θα το ξέρει με σιγουριά το το . Οπότε περιμένουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δε αρόεδρος της ΕΕΤΤ Νίκος Παπαουλάκης εκτίμησε ότι ο αριθμός θα κυμαίνεται από 9 έως και 18 ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, ανάλογα με την τεχνολογία που θα υιοθετηθεί.  «Εκτίμησή μου είναι ότι μπορούν να χωρέσουν 9 έως 18 προγράμματα ανάλογα τι σχήμα θα χρησιμοποιηθεί Τα, Τ2 ή υβριδικό. Μετά το “Μέρισμα 2” θα έχει 3 πολυπλέκτες από 6 σήμερα. Αν χρησιμοποιήσουμε τεχνολογία “Τ” που υπάρχει και τώρα μπορούν να χωρέσουν  9 προγράμματα. Αν πάμε σε “Τ2” μπορούν να χωρέσουν 18 κανάλια. Κι αν πάμε σε τεχνολογία υβριδική (σ.σ. μεικτή) μεsimple cast μετάδοση και χωρίς προτα μετάδοσης θα μπορούν να χωρέσουν έως και 12 προγράμματα. Άρα υπάρχουν πολλά σενάρια που μπορούν να τρέξουν», υποστήριξε.

Ουδείς εκ των δύο υιοθέτησε την άποψη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση