Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Από 6 έως… 18 ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς «βλέπει» η ΕΕΤΤ
Από 6 έως… 18 ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς «βλέπει» η ΕΕΤΤ

Από 6 έως… 18 ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς «βλέπει» η ΕΕΤΤ

Μπορεί η κυβέρνηση να επικαλέστηκε την έκθεση του Ινστιτούτου Φλωρεντίας και μετά τις συνθήκες στην για τη χορήγηση μόλις 4 τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, ωστόσο η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) υπολογίζει τον αριθμό των ιδιωτικών σταθμών που μπορούν να εκπέμψουν σε πολλούς περισσότερους. Από έξι έως και 18.

Κατά τις τοποθετήσεις τους στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο πρόεδρος κι ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, σημείωσαν αμφότεροι ότι ο διαγωνισμός του για τις τηλεοπτικές , δεν πρέπει να διεξαχθεί πριν την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για το λεγόμενο «Μέρισμα 2» καθώς μόνον τότε θα είναι ξεκάθαρο το τοπίο ως προς τις πραγματικές τεχνολογικές δυνατότητες, αν και οι ίδιοι εξέφρασαν διαφορετικές εκτιμήσεις.

 Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ Δημήτρης Τσαμάκης εκτίμησε ότι υπάρχει η δυνατότητα εκπομπής για 6 κανάλια μετά το «Μέρισμα 2» από 8 έως 10 με το υφιστάμενο φάσμα. «Με το υπάρχον πλαίσιο θα μπορούσαν να υπάρχουν 8 έως 10 κανάλια. Το ψηφιακό Μέρισμα 2 όμως θα μειώσει το εύρος των συχνοτήτων και θα οδηγήσει σε υποχρεωτική μείωση και του αριθμού των καναλιών με τις εν λόγω προδιαγραφές. Φαίνεται ότι τότε θα μπορούμε να πάμε με σε 6 διαύλους (σ.σ. κανάλια), αλλά αυτό θα το ξέρει με σιγουριά το το 2018. Οπότε περιμένουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δε αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ Νίκος Παπαουλάκης εκτίμησε ότι ο αριθμός θα κυμαίνεται από 9 έως και 18 ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, ανάλογα με την που θα υιοθετηθεί.  «Εκτίμησή μου είναι ότι μπορούν να χωρέσουν 9 έως 18 προγράμματα ανάλογα τι σχήμα θα χρησιμοποιηθεί Τα, Τ2 ή υβριδικό. Μετά το “Μέρισμα 2” θα έχει 3 πολυπλέκτες από 6 σήμερα. Αν χρησιμοποιήσουμε “Τ” που υπάρχει και τώρα μπορούν να χωρέσουν  9 προγράμματα. Αν πάμε σε “Τ2” μπορούν να χωρέσουν 18 κανάλια. Κι αν πάμε σε τεχνολογία υβριδική (σ.σ. μεικτή) μεsimple cast μετάδοση και χωρίς προβλήματα μετάδοσης θα μπορούν να χωρέσουν έως και 12 προγράμματα. Άρα υπάρχουν πολλά σενάρια που μπορούν να τρέξουν», υποστήριξε.

Ουδείς εκ των δύο υιοθέτησε την άποψη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επανέναρξη προπονήσεων των τμημάτων υποδομής ποδοσφαίρου του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 - https://t.co/qZaWXhZUtj -

  • Επετειακή  δράση  «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου» - https://t.co/pk5J4ds6gS -

  • Διαδικτυακή εκδήλωση για το myDATA - Ηλεκτρονικά Βιβλία ΑΑΔΕ και υποχρεώσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων… - https://t.co/JCzzLW7EeG -

"Αλιεύοντας" την είδηση