Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ανατροπή – εκδίδονται τρεις από τους Τούρκους στρατιωτικούς, έφεση για τη μη έκδοση των τριών πρώτων
Ανατροπή – εκδίδονται τρεις από τους Τούρκους στρατιωτικούς, έφεση για τη μη έκδοση των τριών πρώτων

Ανατροπή – εκδίδονται τρεις από τους Τούρκους στρατιωτικούς, έφεση για τη μη έκδοση των τριών πρώτων

Σε αντίθεση με την χθεσινή ομόφωνη περί μη έκδοσης τριών από τους οκτώ συνολικά Τούρκους στρατιωτικούς που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών, σήμερα ο ίδιος δικαστικός σχηματισμός, αλλά με άλλους δικαστές, αποφάσισε να εκδοθούν στις τουρκικές αρχές άλλοι τρεις Τούρκοι στρατιωτικοί, η υπόθεση των οποίων είχε εξεταστεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, κατά της ομόφωνης χθεσινής απόφασης του Συμβουλίου Εφετών με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα της Αγκυρας για έκδοση άλλων τριών, άσκησε σήμερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Αντώνιος Λιώγας.

Και σήμερα, όπως και χθες η εισαγγελέας, της έδρας υπήρξε αρνητική στην ικανοποίηση του αιτήματος των τουρκικών αρχών και πρότεινε την απόρριψή του θεμελιώνοντας τη θέση της στο ότι αν εκδοθούν κινδυνεύει η ζωή τους, όπως ότι θα εκτεθούν σε ταπεινώσεις και βασανισμούς.

Και οι τρείς για τους οποίους αποφασίστηκε η έκδοση, θα εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία και άσκησαν έφεση.

Σύμφωνα με την του Συμβουλίου Εφετών, που έκανε δεκτό το τουρκικό αίτημα, αποφασίστηκε η έκδοση τους για τα αδικήματα της προσπάθειας κατάλυσης του πολιτεύματος, απόπειρας παρακώλυσης της συνεδρίασης του Κοινοβουλίου και για λεηλασία, αρπαγή, του ελικοπτέρου με το οποίο έφθασαν στη χώρα μας. Αντίθετα το Συμβούλιο δεν έκανε δεκτό το αίτημα των τουρκικών αρχών ως προς το σκέλος που αφορούσε την κατηγορία ότι οι τρεις Τούρκοι αξιωματικοί μετείχαν σε απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου Προέδρου.

κατά της χθεσινής απόφασης μη έκδοσης

Οσον αφορά την κατά της χθεσινής απόρριψης του τουρκικού αιτήματος έκδοσης των πρώτων τριών, η υπόθεση θα εισαχθεί εκ νέου προς κρίση στον Άρειο Πάγο (Β’ Τμήμα).

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του νόμου το ανώτατο δικαστήριο της χώρας οφείλει μέσα σε προθεσμία οκτώ ημερών να έχει αποφασίσει αμετάκλητα για την τύχη των τριών εκζητουμένων.

Σημειώνεται ότι χθες το Συμβούλιο Εφετών ομόφωνα αποφάσισε να μην εκδοθούν στην Τουρκία, ενώ υπέρ της μη έκδοσης τους τάχθηκε και η εισαγγελέας Ευσταθία Καπαγιάννη.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση