Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Ξεκινά τον Οκτώβριο η λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας στο Βόλο
Ξεκινά τον Οκτώβριο η λειτουργία του  ΚΕΠ Υγείας στο Βόλο

Ξεκινά τον Οκτώβριο η λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας στο Βόλο

Τον Οκτώβριο, νμένεται να εγκαινιαστεί και να ξεκινήσει τη λειτουργία του το ΚΕΠ Υγείας, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Αναστ. Μπατζιάκα.

Ο κ. Μπατζιάκας ανέφερε ότι μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να λειτουργήσει και να εγκαινιαστεί το ΚΕΠ Υγείας που δημιουργείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων», στο οποίο έχει ενταχθεί ο Δήμος Βόλου μετά από συμφωνία με τον πρόεδρο της Γ. Πατούλη, που διαχειρίζεται το πρόγραμμα.

Στη δομή αυτή, θα απασχολούνται δύο άτομα, τα οποία ήδη έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους στην Αθήνα. Ο κάθε πολίτης θα μπορεί να απευθύνεται στο ΚΕΠ, θα δημιουργείται ηλεκτρονική κάρτα και θα ενημερώνεται για το ποιες εξετάσεις θα πρέπει να κάνει. Σκοπός του ΚΕΠ Υγείας είναι να συμβάλλει στον έλεγχος της υγείας των πολιτών σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα του ΠΟΥ για επτά θανάσιμα νοσήματα – καρκίνο του προστάτη, του μαστού, του τραχήλου της ς, του παχέος εντέρου, μελανώματα, και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπατζιάκας «Ο καθένας θα μπορεί να απευθυνθεί στο ΚΕΠ Υγείας. Θα δημιουργείται ηλεκτρονική κάρτα και θα ενημερώνεται για το ποιες εξετάσεις θα πρέπει να κάνει». Μάλιστα συμπλήρωσε ότι η Αντιδημαρχία θα επιδιώξει με γιατρούς – πάροχοι γιατροί, οι οποίοι θα εξυπηρετούν τα άτομα αυτά, είτε με συνταγογραφήσεις, είτε με εξετάσεις. «Αυτά θα τα δούμε στην πορεία» συμπλήρωσε ο κ. Μπατζιάκας.

Ερωτηθείς για την επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου ς, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα με τον ΙΣΜ σχετικά με το Ιατρείο Αλληλεγύης κι επανέλαβε ότι πρόταση της Δημοτικής Αρχής είναι να συγκεντρωθούν σε έναν χώρο οι τρεις δομές (ΚΕΠ Υγείας, Ιατρείο Αλληλεγγύης και Κοινωνικό Φαρμακείο) για την καλύτερη λειτουργία κι εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τέλος αναφέρθηκε στη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου για τις δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας για το κοινό, που θα ξεκινήσουν από 28 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν έως 6 Οκτωβρίου. «Ήδη 400 άτομα έχουν κλείσει ραντεβού» είπε χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΩΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ (Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας)

Τετάρτη 28/9: ΓΛΑΦΥΡΕΣ (ΚΑΠΗ, τηλ: 24280 73853)

Πέμπτη 29/9: ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (ΚΑΠΗ Μυτιλήνης, τηλ:24210 85066)

Παρασκευή 30/9: ΒΟΛΟΣ (Κεντρικό ΚΑΠΗ “ΘΙΛΟΣ”, πλατεία
Ρήγα Φεραίου, έναντι Δημαρχείου, τηλ: 2421070039

Δευτέρα 3/10 και

Τρίτη 4/10: ΒΟΛΟΣ

Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας (κτίριο Στρεφτάρη, Το 97-Γαλλίας, τηλ: 24210-34121)

Τετάρτη 5/10: ΑΛΙΒΕΡΙ (Κέντρο Στήριξης ΡΟΜΑ, τηλ: 2421085841)

Πέμπτη 6/10: ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ (πρώην Δημαρχείο, τηλ: 24283 50333)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση