Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Το Σχέδιο Γιούνκερ στηρίζει δάνειο 40 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση έρευνας για τη θεραπεία του καρκίνου
Το Σχέδιο Γιούνκερ στηρίζει δάνειο 40 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση έρευνας για τη θεραπεία του καρκίνου

Το Σχέδιο Γιούνκερ στηρίζει δάνειο 40 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση έρευνας για τη θεραπεία του καρκίνου

Το (ΕΤΣΕ) του Σχεδίου έχει υποστηρίξει δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων () ύψους 40 εκατ. ευρώ για την εταιρεία βιοτεχνολογίας Nanobiotix.

Το δάνειο θα συμβάλει στη χρηματοδότηση της ς και ανάπτυξης, από την Nanobiotix, καινοτόμων θεραπειών του καρκίνου.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο   δήλωσε: «Ο είναι η δεύτερη κατά σειράν αιτία θανάτου στην ΕΕ και, με τη γήρανση του πληθυσμού της Ευρώπης, η καταπολέμηση του καρκίνου θα παραμείνει αναμφίβολα προτεραιότητα τα επόμενα χρόνια.

Πρέπει να έχουμε καινοτόμο και εξειδικευμένη προς διαρκή αναζήτηση νέων θεραπειών.

Η χρηματοδότηση της έρευνας για τη νανοσωματιδιακή αντιμετώπιση του καρκίνου αποτελεί παράδειγμα της σοβαρότητας που αποδίδουμε στην καταπολέμηση του καρκίνου, με τη σημαντική υποστήριξη της στη χρηματοδότηση της έρευνας και της ς.»

Οι πρόσφατες συμφωνίες δανειοδότησης έρχονται ως συνέχεια της επιβεβαίωσης ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) του Σχεδίου Γιούνκερ έχει διαθέσει 335 δισ. ευρώ για πρόσθετες επενδύσεις σε ολόκληρη την ΕΕ από τον Ιούλιο του 2015, οι οποίες υπερβαίνουν τον αρχικό στόχο επενδύσεων ύψους 315 δισ. ευρώ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση