Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Το νέο Κέντρο Ημέρας της Μονάδας Alzheimer στο Βόλο
Το νέο Κέντρο Ημέρας της Μονάδας Alzheimer στο Βόλο

Το νέο Κέντρο Ημέρας της Μονάδας Alzheimer στο Βόλο

Η ντι κι Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη υποδέχθηκε σήμερα την Κωνσταντίνα Αποστολίνα, ψυχολόγο και την Αίγλη Τσιαμασφύρη, κοινωνικό λειτουργό της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Βόλου, με επίκεντρο της ς τη λειτουργία του νέου ειδικού Κέντρου Ημέρας Διασύνδεσης της Ν.Α.Σ.Δ. με τους ΟΤΑ, που εγκαινιάστηκε στο Βόλο πριν από λίγες ημέρες.

Η λειτουργία του νεοσύστατου Κέντρου υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014 -2020.

Το Κέντρο Ημέρας αφορά μία νέα δράση του, της Μονάδας Alzheimer,  που στοχεύει στην κατανόηση, την υποστήριξη καθώς και τη δράση όλων όσων έχουν οποιαδήποτε σχέση ή ενδιαφέρον που αφορά αυτή τη νόσο και την επαφή με τους περιφερειακούς Δήμους.

Παράλληλα ενισχύεται η ενημέρωση των κατοίκων των περιφερειακών Δήμων προκειμένου να έχουν άμεση οι οικείοι τους στη γνώση και την πληροφόρηση γύρω από τη νόσο, που θα οδηγήσει στην όσο το δυνατόν μικρότερη περιθωριοποίηση των ασθενών και των οικογενειών τους, αλλά και στην πιο έγκαιρη αναζήτηση ς

Η ίδρυση της νέας δομής στοχεύει επίσης στη στήριξη του πάσχοντος συνανθρώπου αλλά και στην έμπρακτη υποστήριξη και συνεχή εξέλιξη των επιστημόνων και των εργαζομένων της Μονάδας Alzheimer.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της σημερινής ς συζητήθηκε ο προγραμματισμός περαιτέρω δράσεων της με τη Μονάδα  Alzheimer για την ενημέρωση και την πρόληψη των πολιτών σχετικά με τη νόσο.

"Αλιεύοντας" την είδηση