Βρίσκεστε εδώ:  / ΥΓΕΙΑ / Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τοξικολογίας 2023 σε Βόλο, Λάρισα και Αθήνα
Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τοξικολογίας 2023 σε Βόλο, Λάρισα και Αθήνα

Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τοξικολογίας 2023 σε Βόλο, Λάρισα και Αθήνα

Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τοξικολογίας 2023 θα φιλοξενήσουν τα Θεσσαλίας και Αθήνας καθώς αξιολογήθηκε θετικά ο φάκελος που κατέθεσαν στο Ελσίνκι όπου έγινε το φετινό συνέδριο. Οι ψήφοι που έλαβε το Π.Θ. ήταν 30 έναντι 45 της Βιέννης στην τελική .

 

Την ικανοποίησή του εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας και του Π.Θ. , καθώς εργάστηκε σκληρά εκείνος και οι συνεργάτες του για μεγάλο διάστημα για να το πετύχουν.

Το συνέδριο, πέραν της σημαντικής επιστημονικής του σημασίας, θα φέρει οικονομική προστιθέμενη αξία σε Βόλο και Λάρισα όπου θα γίνουν δύο προσυνέδρια στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2023 ενώ το τελικό συνέδριο θα γίνει 6-8 Σεπτεμβρίου στην .

Επιπλέον οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στην που λειτουργεί στο Π.Θ. από το 2015 θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν επιστήμονες παγκοσμίου κύρους και διευθυντές εργαστηρίων και εταιριών που μπορεί να γίνουν οι αυριανοί εργοδότες τους.

Την προσπάθεια διεκδίκησης να γίνει το συνέδριο στην Ελλάδα είχε ξεκινήσει ο κ. Κουρέτας πριν έξι χρόνια, όταν το 2013 ως αντιπρύτανης του Θεσσαλίας, είχε προσελκύσει τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Σχολείου Τοξικολογίας στον Βόλο.

«Η ειδικότητα του τοξικολόγου έχει μεγάλη ζήτηση ειδικά μετά την αλλαγή του ευρωπαϊκού κανονισμού για την αδειοδότηση χημικών προϊόντων από καλλυντικά μέχρι χημικά και φάρμακα. Κάθε χρόνο έχουμε 60 περίπου αιτήσεις για το μεταπτυχιακό μας που είναι πιστοποιημένο και με πολύ θετικές κριτικές και αναλαμβάνουμε 25 άτομα περίπου. Όλοι έχουν πολύ θετική εργασιακή εξέλιξη και έχουμε αποφοίτους που εργάζονται σε διεθνείς οργανισμούς και μεγάλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο κ. Κουρέτας.

Το συνέδριο αποτελεί μεγάλη προβολή για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σημειώνεται ότι για το συνέδριο θα έλθουν τουλάχιστον 150 διευθυντές εργαστηρίων και εξήντα εταιρείες που είναι και εν δυνάμει εργοδότες των αποφοίτων του Τμήματος Τοξικολογίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση