Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Σύσκεψη των τοπικών φορέων Υγείας στο Συνεδριακό Κέντρο
Σύσκεψη των τοπικών φορέων Υγείας στο Συνεδριακό Κέντρο

Σύσκεψη των τοπικών φορέων Υγείας στο Συνεδριακό Κέντρο

Ευρεία σύσκεψη των τοπικών φορέων Υγείας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης» της Μητροπόλεως Δημητριάδος, υπό την προεδρία του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου.

Προσφωνώντας τους συμμετέχοντες, ο αναφέρθηκε στην δυναμική επαναδραστηριοποίηση του Ιδρύματος «Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης» και εξέφρασε το όραμά του για την ενός άτυπου Δικτύου όσων ασχολούνται με την υγεία και την κοινωνική προσφορά στον τόπο μας: «όλοι μας, ο καθένας από την μεριά του, δραστηριοποιούμαστε στην αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, που αφορούν την τοπική μας κοινωνία και όσους μας επισκέπτονται».

Στη συνέχεια, ο κ. πρότεινε την μιας άμεσης δράσης αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών κοινωνικής και ς ανάγκης, την εξεύρεση τρόπου κατ' οίκον νοσηλείας, ανθρώπων που δεν έχουν την δυνατότητα άλλου είδους νοσηλείας, ενώ έκανε ειδική μνεία στην αύξηση των αυτοκτονιών στους καιρούς μας. Πρότεινε, μάλιστα, τη δημιουργία ραμμής 24ωρης υποστήριξης για την πρόληψη των αυτοκτονιών, καθώς, επίσης και τον ετήσιο προγραμματισμό στόχων και εκδηλώσεων.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φορέων, κοινός των οποίων ήταν η ευαρέσκειά τους για την πρόσκληση και την πρωτοβουλία της Τοπικής Εκκλησίας για τη δημιουργία του άτυπου αυτού Δικτύου. Όλοι έκαναν δεκτές τις προτάσεις του και δεσμεύτηκαν να εργαστούν για την καλύτερη δυνατή υλοποίησή τους, προκειμένου οι τοπικοί φορείς από κοινού να δράσουν για την αντιμετώπιση οξέων, παγίων και εκτάκτων κοινωνικών προβλημάτων και προβλημάτων υγείας των εμπερίστατων συμπολιτών μας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου

Η νοσηλευτική υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου

Η μονάδα μεσογειακής αναιμίας του Νοσοκομείου Βόλου

Ο Σ.Σ.Κ. Βόλου «Ο Εσταυρωμένος»

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Ψυχολογικής Στήριξης της Ι.Μ.Δ.

Το ηροκομείο Βόλου

Το Ορφανοτροφείο Βόλου

Το ίδρυμα «Άσπρες πεταλούδες»

Ο ιατρικός σύλλογος Βόλου

Ο οδοντιατρικός σύλλογος Βόλου

Ο φαρμακευτικός σύλλογος Βόλου

Ο σύλλογος νεφροπαθών Βόλου

Ο σύλλογος γονέων και πασχόντων από μεσογειακή αναιμία

Ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Βόλου

Η ελληνική εταιρεία νόσου Αλτσχάιμερ

Ο σύλλογος κινητικά αναπήρων ς «Ιππόκαμπος»

Ο Καρκινοπαθών Βόλου

"Αλιεύοντας" την είδηση