Βρίσκεστε εδώ:  / ΥΓΕΙΑ / Συνάντηση Τριαντόπουλου-Αντωνίου για τη λειτουργία του ΤΟΜΥ Ν. Αγχιάλου
Συνάντηση Τριαντόπουλου-Αντωνίου για τη λειτουργία του ΤΟΜΥ Ν. Αγχιάλου

Συνάντηση Τριαντόπουλου-Αντωνίου για τη λειτουργία του ΤΟΜΥ Ν. Αγχιάλου

 

Για το ζήτημα της δημιουργίας και λειτουργιας της Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) στη Νέα Αγχίαλο συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αγχιαλιτών της Αθήνας, Χρήστος Τριαντόπουλος με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Νέστορα Αντωνίου στη Λάρισα.

Αναφορικά με τη συνάντηση ο κ. Τριαντόπουλος σημείωσε ότι «στο πλαίσιο της συζήτησης, μετέφερα την έντονη ανησυχία που έχει δημιουργηθεί τόσο στους κατοίκους της Νέας Αγχιάλου, όσο και στον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας και σε δημοτικούς συμβούλους, από τη μη λειτουργία της δομής λόγω εργασιών, καθώς η αρχική εκτίμηση για την ολοκλήρωση των εργασιών ήταν οι αρχές του μήνα.

Παράλληλα, υπογράμμισα την ανάγκη λειτουργίας της δομής το συντομότερο δυνατόν, συνεισφέροντας σημαντικά στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας των κατοίκων της Νέας Αγχιάλου.

Από την εποικοδομητική συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες, και την κινητοποίηση από την πλευρά του διοικητή προέκυψε ότι (α) στις 26 Νοεμβρίου θα είναι σε μεγάλο βαθμό λειτουργική η δομή (για εξετάσεις και συνταγογράφηση), (β) θα επιδιωχθεί ορισμένες βασικές υπηρεσίες να αρχίσουν να παρέχονται στους πολίτες από τις επόμενες ημέρες (πχ συνταγογράφηση) και (γ) από τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει ενημέρωση από το ιατρικό προσωπικό της δομής για την πορεία της αναβάθμισης ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια ενδεχόμενης παραπληροφόρησης που εντείνουν την ανησυχία στο κοινό.

Σε κάθε περίπτωση, θα είμαστε σε άμεση επικοινωνία, ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρχει καθυστέρηση και το συντομότερο δυνατόν οι πολίτες της Νέας Αγχιάλου να μπορούν να εξυπηρετούνται από τη συγκεκριμένη δομή υγείας. Και ελπίζουμε να μην υπάρχει άλλη καθυστέρηση».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΚΒ: Άμεση λήψη υγειονομικών μέτρων για ασφαλείς χώρους δουλειάς - https://t.co/ghJ9emqe6w -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για το ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας στα #σχολεία  #σχολεία - https://t.co/YViMoBU5uK -

  • Συνάντηση ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας- Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας - https://t.co/cgehu5lYxF -

"Αλιεύοντας" την είδηση