Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Συνάντηση Πανελλήνιου Δικτύου Κέντρων Πρόληψης με την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη
Συνάντηση Πανελλήνιου Δικτύου Κέντρων Πρόληψης με την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη

Συνάντηση Πανελλήνιου Δικτύου Κέντρων Πρόληψης με την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020, πργμτοποιήθηκε συνάντηση μελών του ΔΣ του Πανελληνίου Δικτύου Κέντρων Πρόληψης Ελλάδας «ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε.» με την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη. Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Ν. ΝΔ Αθανάσιος Λιούπης,  τ. πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «Πρόταση Ζωής».

Τα μέλη του ΔΣ τα οποία συμμετείχαν στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του ΔΠΡΕ και πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Ιωαννίνων «Σχεδία», Στέφανος Τζιμογιάννης, ο γραμματέας του ΔΠΡΕ και πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Δυτικής Θεσσαλονίκης «Δίκτυο Άλφα», Χρήστος Βαϊτσίδης, , ο ταμίας του ΔΣ και πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Αρκαδίας «Ανέλιξη», Δημήτριος Βόσνος  και το μέλος του ΔΣ και πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής», Ευθύμιος Ζιγγιρίδης.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο των Κέντρων Πρόληψης καθώς και θέματα που αφορούν στην καθημερινή λειτουργία τους. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν η έλλειψη ενιαίου Εσωτερικού Κανονισμού, η υποστελέχωση των Κέντρων Πρόληψης, το αυτοδιοίκητο των Κέντρων Πρόληψης και η  ψηφιοποίηση ορισμένων διεργασιών των Κέντρων για την βελτίωση της λειτουργικότητάς τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι λειτουργούν 75 στη χώρα, τα οποία στοχεύουν στην ενημέρωση και έγκαιρη παρέμβαση σε πληθυσμιακές ομάδες, προκειμένου να αποτραπούν εξαρτητικές συμπεριφορές οι οποίες θα έχουν αρνητικές συνέπειες για αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες, αλλά και την ευρύτερη .

"Αλιεύοντας" την είδηση