Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Συνάντηση  Κ. Παπανάτσιου με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Βόλου
Συνάντηση  Κ. Παπανάτσιου με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Βόλου

Συνάντηση  Κ. Παπανάτσιου με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Βόλου

Συνάντηση με τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνο Ματσιόλη πραγματοποίησε η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και αν. Τομεάρχης Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου τις προηγούμενες ημέρες.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των φαρμακοποιών συνολικά. Ο πρόεδρος αναφέρθηκε σε λειτουργικά θέματα των φαρμακείων αλλά και στις ελλείψεις φαρμάκων που υπάρχουν στην αγορά. Πρόσθεσε ακόμα πως υπάρχει αίτημα για επίδομα διανυκτέρευσης από το κράτος προς τους φαρμακοποιούς, ενώ σημείωσε πως τα 217 φαρμακεία της Μαγνησίας είναι πιστοποιημένα πλέον για τον εμβολιασμό του πληθυσμού για τη γρίπη.

Η κα Παπανάτσιου σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό είναι να διατηρηθεί και να στηριχθεί το «φαρμακείο της γειτονιάς» κάτι που αποδείχθηκε και κατά τη περίοδο της Πανδημίας που οι φαρμακοποιοί υπερβάλλαν εαυτού για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. Ακόμα επισήμανε πως στο κυβερνητικό υπάρχει η πρόβλεψη για οικονομική δικαιοσύνη και προς τους φαρμακοποιούςμε θέσπιση αφορολόγητου στα 10.000 και την του τέλος επιτηδεύματος.

Η Βουλευτής Μαγνησίας εξέφρασε την ανησυχία της για τις ελλείψεις φαρμάκων που έχουν φέρει σε απόγνωση φαρμακοποιούς και ασθενείς. Οι του -ΠΣ για να ξεπεραστεί το πρόβλημα είναι η α) επ’ αόριστον απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών σκευασμάτων που είναι σε συστηματική έλλειψη β) ο realtime των φαρμακαποθηκών από τον ΕΟΦ, γ) η αυστηρή τήρηση της υποχρέωσης των φαρμακευτικών εταιρειών και των φαρμακαποθηκών για αποθέματα τρίμηνης διάρκειας και δ) και η δημιουργία ‘εθνικού αποθέματος’ σε ζωτικής σημασίας φάρμακα.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση