Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Συμβολική κατάληψη εργαζομένων στον ΕΦΚΑ Βόλου
Συμβολική κατάληψη εργαζομένων στον ΕΦΚΑ Βόλου

Συμβολική κατάληψη εργαζομένων στον ΕΦΚΑ Βόλου

 Συμβολική, τρίωρη έκαναν από τις 7.00  ως τις 10.00 το πρωί,  οι στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ, για την έλλειψη καθαριότητας, μετά τη λήξη της ς με τον ανάδοχο και διότι δεν προχώρησε η διαδικασία για νέο διαγωνισμό.

Οι στο ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) Βόλου συγκεντρώθηκαν στην πίσω είσοδο του κτηρίου και ενημέρωναν τους ασφαλισμένους για την κινητοποίηση.

Για σήμερα αποφασίστηκε σε συνεργασία με παράλληλες της Ομοσπονδίας και άλλων Συλλόγων ανά την Ελλάδα, οι εργαζόμενοι να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι δεν υπάρχει καθαριότητα στις του ΕΦΚΑ από την 1η  Ιανουαρίου 2018.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο πρώην ΙΚΑ -ΕΤΑΜ Βόλου και νυν ΕΦΚΑ Μαρία Κοτινά  είπε ότι έληξαν οι συμβάσεις με τα συνεργεία καθαριότητας «και έκτοτε οι συνάδελφοι με δικά μας έξοδα και προσπάθειες, προσπαθούμε να κρατήσουμε τα υποκαταστήματα σε καλή κατάσταση. Όμως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' άπειρο».

Η ίδια τόνισε ότι η κατάσταση είναι ανεπίτρεπτη να μην υπάρχει καθαριότητα σε συνεργεία που υποδέχονται καθημερινά τόσο μεγάλο όγκο κόσμου. «Είναι επικίνδυνο για την υγεία των ασφαλισμένων και των συναδέλφων», ανέφερε η κ. Κοτινά.

Η πρόεδρος των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ είπε ότι με ανακοίνωση ενημερώθηκαν οι ασφαλισμένοι για την κατάσταση που επικρατεί και, μη βλέποντας άμεση λύση, αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν, εντονότερα με τρίωρη , ενώ στο η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί και θα δουν πως θα αντιδράσουν.

Να σημειωθεί πως τόσο στο υπο του ΕΦΚΑ στο Βόλο, όσο και στο ΚΕΠΑ στη Ν. Ιωνία που υποδέχονται καθημερινά πλήθος κόσμου, που αντιμετωπίζει προβλήματα και πολλές φορές χρειάζεται να πάνε στην τουαλέτα, δεν μπορούν, διότι οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να κλειδώσουν τις τουαλέτες για το κοινό, διότι δεν υπάρχουν συνεργεία καθαρισμού και αν έμεναν ανοιχτές θα υπήρχε πρόβλημα δημόσιας υγείας.

Η κ. Κοτινά τόνισε ότι οι διαμαρτυρίες των ασφαλισμένων και των εργαζομένων είναι καθημερινές, ενώ οι εργαζόμενοι φέρνουν από το τους καθαριστικά, για να υπάρχει καθαριότητα στις τουαλέτες και τα γραφεία του εργάζονται.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση