Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Στο Ταμείο Ανάκαμψης η ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου
Στο Ταμείο Ανάκαμψης η ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου

Στο Ταμείο Ανάκαμψης η ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου

έα προκήρυξη των άγονων θέσεων ιατρών- Στα 250 ευρώ κάθε επιπλέον εφημερία

Τη δέσμευση ότι θα ενταχθεί η ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου σε πρόγραμμα κτηριακής αναβάθμισης, που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης έδωσε χθες ο υπουργός Υγείας  στον δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση παρουσία του βουλευτή . ς της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιου Λιούπη, σε συνάντηση που είχαν.

Παράλληλα, ο υπουργός ενημέρωσε τον κ. Λιούπη και για άλλα ζητήματα που αφορούν στον χώρο της υγείας στη .

Σε ότι αφορά στο , ο κ. Πλεύρης ενημέρωσε τον βουλευτή ότι έχει ήδη υπογράψει την πίστωση ύψους 375.000 ευρώ για την ανακατασκευή του Κ.Υ. και σημείωσε πως άμεσα θα υπογραφεί και από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων  ιάννη Τσακίρη.

Ο υπουργός είχε τηλεφωνική επι με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας  Κώστα Αγοραστό να αναλάβει το έργο για την πιο γρήγορη υλοποίησή του, με τον περιφερειάρχη να αποδέχεται την πρόταση.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Πλεύρης ενημέρωσε τον κ. Λιούπη ότι έως το τέλος του χρόνου θα υπάρξει νέα προκήρυξη για την πλήρωση των άγονων θέσεων στο .

Αυτή η προκήρυξη θα βοηθήσει και το Βόλου, στο οποίο κηρύχθηκαν άγονες δύο θέσεις παθολόγων, αλλά και έξι θέσεις ιατρών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Παράλληλα, στην επόμενη προκήρυξη, θα προκηρυχθεί θέση ιατρού για το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, στον βαθμό διευθυντή, προκειμένου να δοθούν κίνητρα στους ενδιαφερόμενους, να καλυφθεί η θέση, που είναι κενή τα τελευταία δέκα χρόνια και να επανδρωθεί το ιατρείο, που εξυπηρετεί και τους μόνιμους κατοίκους του νησιού, αλλά και τους επισκέπτες.

Ακόμη, ο υπουργός ανακοίνωσε στον βουλευτή ότι προωθείται η αύξηση του ποσού για τις εφημερίες των ειδικών ιατρών. Ο κ. Πλεύρης αναγνώρισε τη μεγάλη προσπάθεια των γιατρών την περίοδο της πανδημίας και όχι μόνο και σημείωσε ότι προωθείται η επιβράβευσή τους μέσω της αύξησης του ποσού, που λαμβάνουν για τις εφημερίες.

Ειδικότερα, κάθε ειδικός γιατρός, που εφημερεύει περισσότερες ημέρες από τις καθορισμένες, θα λαμβάνει 250 ευρώ αφορολόγητα για κάθε εφημερία. Το μέτρο αυτό αφορά σε πολλούς γιατρούς, που λόγω των αυξημένων νοσηλειών για την πανδημία, αλλά και των κενών που υπάρχουν χρειάζεται να εφημερεύσουν περισσότερες ημέρες από το πλαφόν μέσα στον μήνα.

Η τελική του αιτήματος του Υπουργείου Υγείας θα δοθεί από το Υπουργείο Οικονομικών και θα έχει ισχύ για έξι μήνες, αν και πρόθεση του υπουργού Υγείας είναι να ισχύσει για περισσότερο.

Ο κ. Λιούπης ευχαρίστησε τονυπουργό για την ενημέρωση αλλά και για την άριστη συνεργασία, που έχουν από τη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση