Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Στο μικροσκόπιο τα αντισηπτικά τζελ
Στο μικροσκόπιο τα αντισηπτικά τζελ

Στο μικροσκόπιο τα αντισηπτικά τζελ

Τ μυστικά των πολυμαντικών των χεριών επιθυμούν να αποκρυπτογραφήσουν οι των ομοσπονδιακών υπηρεσιών των , προσπαθώντας κυρίως να διαπιστώσουν αν είναι εξίσου αποτελεσματικά όσο ισχυρίζονται οι κατασκευαστές τους, αλλά και κατά πόσον έχουν παρενέργειες για την υγεία.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των (FDA) ζητεί την εκπόνηση νέων μελετών σχετικά με τον τρόπο που τα αντισηπτικά τζελ και οι κρέμες καταπολεμούν τα βακτήρια και απορροφούνται από το ανθρώπινο σώμα. Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στις παρενέργειες που θα μπορούσαν να έχουν για τα παιδιά, αλλά και για τις εγκύους. Η πρόταση, που δόθηκε πριν από μερικές ημέρες στη αποτελεί μέρος της κυβερνητικής προσπάθειας αξιολόγησης αυτών των χημικών που κυκλοφορούν στο επί τουλάχιστον μία δεκαετία, χωρίς ποτέ να έχουν μελετηθεί ενδελεχώς από τους κυβερνητικούς .

Τα απολυμαντικά χεριών έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία τα τελευταία 20 χρόνια και μπορεί κανείς να τα βρει παντού, καθώς υποτίθεται ότι ανακόπτουν τη των βακτηρίων.

Από το 1990, το 90% των προϊόντων του είδους περιλαμβάνει αιθανόλη ή αιθυλική . Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ό,τι θέλουν για τα προϊόντα τους. Ωστόσο, ο FDA επισημαίνει ότι οι ισχυρισμοί αυτοί θα πρέπει να ελέγχονται, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον ανταποκρίνονται στην αλήθεια. O FDA διατυπώνει κυρίως ανησυχία για τις πιθανές παρενέργειες της μακροπρόθεσμης και συχνής χρήσης από παιδιά και γυναίκες σε ηλικία κυοφορίας, όπως και για τις εγκύους και αυτές που θηλάζουν.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση