Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Στάση εργασίας στο ΕΚΑΒ
Στάση εργασίας στο ΕΚΑΒ

Στάση εργασίας στο ΕΚΑΒ

Ανάστατοι οι εργαζόμενοι για ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του κλάδου

Εξάωρη στάση εργασίας προκήρυξε πανελλαδικά το ΕΚΑΒ από τις 8 το πρωί ως τις 2.00 μ.μ., εξαιτίας τροπολογίας που ανοίγει το δρόμο για ανάθεση του έργου του σε ιδιώτες, τόσο στις αεροδιακομιδές, όσο και στις διακομιδές με ασθενοφόρα.

Προσωπικό ασφαλείας μέχρι το μεσημέρι για το ΕΚΑΒ Βόλου είναι δύο ασθενοφόρα, που καλύπτουν έκτακτα περιστατικά.

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Βόλου Κώστας Χατζησταματίου, λέγοντας ότι μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα χθες έγινε ενημέρωση από την Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, ότι θα ψηφιστεί σήμερα τροπολογία σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, που δίνει τη δυνατότητα στο ΕΚΑΒ να κάνει συμβάσεις με αεροπορικές εταιρίες για το κομμάτι των αερομεταφορών, αλλά «και σε άλλα μέσα».

Ο πρόεδρος των εργαζομένων εξήγησε ότι η τελευταία φράση δίνει τη δυνατότητα να γίνουν συμβάσεις με εταιρίες ιδιωτικών ασθενοφόρων, με ενδεχόμενο οι συμβάσεις αυτές να αφορούν και το προσωπικό.

«Ο φόβος μας είναι ότι, ξεκινάει η ιδιωτικοποίηση μέρους του ΕΚΑΒ και όπου υπάρχουν ελλείψεις και αδυναμίες, να καλύπτονται από ιδιώτες», δήλωσε ο Κ. Χατζησταματίου, που εκτίμησε ότι ανοίγει «παράθυρο» για να μπουν οι ιδιώτες στον τομέα και του ΕΚΑΒ.

Η κυβέρνηση, τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων, νομίζει ότι είναι πιο συμφέρον να κάνει συμβάσεις με ιδιώτες, παρά να προσλάβει προσωπικό, ενώ οι συνδικαλιστές εκτιμούν ότι αν γίνει αυτό θα σταματήσουν και οι προσλήψεις.

Για το λόγο αυτό αντιδρούν και εξήγγειλαν για σήμερα εξάωρη στάση εργασίας, ενώ θα συνεδριάσει η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού του ΕΚΑΒ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση