Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Σπιρομέτρηση υπαλλήλων της ΠΕΜΣ
Σπιρομέτρηση υπαλλήλων της ΠΕΜΣ

Σπιρομέτρηση υπαλλήλων της ΠΕΜΣ

Σε σπιρομέτρηση υποβλήθηκαν σήμερα οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας (ΠΕΜΣ), μετά από αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων, από την κινητή μονάδα σπιρομέτρησης του Πανεπιστημιακού οσοκομείου Λάρισας, που από το πρωί σήμερα βρίσκεται στο Βόλο.

Από τις 10.30 το πρωί μέχρι το μεσημέρι, αναμένεται να εξεταστούν πάνω από 60 , από τις τρεις γιατρούς που βρίσκονται στη δημόσια υπηρεσία, ενώ οι εξέταση θα επαναληφθεί τον Σεπτέμβριο, για να καλυφθεί το σύνολο των εργαζομένων.

Η γενική στο Εργαστήριο Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του και συνεργάτης της Πνευμονος Κλινικής του Πανεπιστημιακού οσοκομείου Ευδοξία ώγου είπε ότι εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα πρόληψης στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, στο πλαίσιο του οποίου γίνεται σπιρομέτρηση σε καπνιστές και πρώην καπνιστές, ώστε να γίνει έγκαιρη διάγνωση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας.

Η ίδια προσέθεσε πως η ΧΑΠ, οφείλεται κατά 90-95% στο κάπνισμα και με τις που γίνονται στον γενικό πληθυσμό, γίνεται προσπάθεια να ανιχνευτούν νέα περιστατικά ΧΑΠ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Τμήματος Μαγνησίας και Σποράδων του Συλλόγου Εργαζομένων στην Πέτρος Σκάμπουρας τόνισε ότι μετά από αίτημα του Συλλόγου οργανώσαμε σήμερα έναν προληπτικό έλεγχο για τους καπνιστές και μη καπνιστές, από την κινητή μονάδα σπιρομέτρησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, με στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι , να μπορούν να κόψουν το κάπνισμα, ώστε να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής και καλύτερη υγεία.

Οι εργαζόμενοι που ζήτησαν να κάνουν την εξέταση, είναι περισσότεροι από 60, που σημαίνει ότι η εξέταση θα επαναληφθεί τον Σεπτέμβριο, ώστε να καλυφθεί η ζήτηση που υπάρχει, επισήμανε.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση