Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Σπιρομέτρηση υπαλλήλων της ΠΕΜΣ
Σπιρομέτρηση υπαλλήλων της ΠΕΜΣ

Σπιρομέτρηση υπαλλήλων της ΠΕΜΣ

Σε σπιρομέτρηση υποβλήθηκν σήμερ οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας (Σ), μετά από αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων, από την κινητή μονάδα σπιρομέτρησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ς, που από το πρωί σήμερα βρίσκεται στο Βόλο.

Από τις 10.30 το πρωί μέχρι το μεσημέρι, αναμένεται να εξεταστούν πάνω από 60 εργαζόμενοι, από τις τρεις γιατρούς που βρίσκονται στη δημόσια υπηρεσία, ενώ οι εξέταση θα επαναληφθεί τον Σεπτέμβριο, για να καλυφθεί το σύνολο των εργαζομένων.

Η γενική γιατρός στο Εργαστήριο Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Π.Θ. και συνεργάτης της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ευδοξία Γώγου είπε ότι εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα πρόληψης στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, στο πλαίσιο του οποίου γίνεται σπιρομέτρηση σε καπνιστές και πρώην καπνιστές, ώστε να γίνει έγκαιρη διάγνωση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας.

Η ίδια προσέθεσε πως η ΧΑΠ, οφείλεται κατά 90-95% στο και με τις μετρήσεις που γίνονται στον γενικό πληθυσμό, γίνεται προσπάθεια να ανιχνευτούν νέα περιστατικά ΧΑΠ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Τμήματος και Σποράδων του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Πέτρος Σκάμπουρας τόνισε ότι μετά από αίτημα του Συλλόγου οργανώσαμε σήμερα έναν προληπτικό έλεγχο για τους καπνιστές και μη καπνιστές, από την κινητή μονάδα σπιρομέτρησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ς, με στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι εργαζόμενοι, να μπορούν να κόψουν το , ώστε να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής και καλύτερη .

Οι εργαζόμενοι που ζήτησαν να κάνουν την εξέταση, είναι περισσότεροι από 60, που σημαίνει ότι η εξέταση θα επαναληφθεί τον Σεπτέμβριο, ώστε να καλυφθεί η ζήτηση που υπάρχει, επισήμανε.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση