Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Σοκαριστικά τα στοιχεία για την επάρατο
Σοκαριστικά τα στοιχεία για την επάρατο

Σοκαριστικά τα στοιχεία για την επάρατο

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία, καθώς η επάρατη νόσος έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις με αποτέλεσμα η Μαγνησία να θρηνεί πολύ συχνά τά της.

Για τον λόγο αυτό ο βουλευτής της Χρυσής ς Παναγιώτης Ηλιόπουλος κατέθεσε στα αρμόδια υπουργεία για τα ιδιαιτέρως αυξημένα ποσοστά καρκίνου στην Μαγνησία και για την ανάγκη εκπονήσεως επιδημιολογικής έρευνας.

Οι αριθμοί των θανάτων από καρκίνο είναι αμείλικτοι. Ενδεικτικώς η αιτία του 25% των θανάτων που κατεχωρήθησαν στα αρχεία των Ληξιαρχείων και Ν. Ιωνίας είναι ο καρκίνος.

Σύμφωνα με τον ογκολόγο Γεώργιο Ρήγα, συντρέχοντες παράγοντες ευνοούν σημαντικώς την εκδήλωση και του καρκίνου στην περιοχή του . Το μέγιστο αυτό πρόβλημα, το οποίο άπτεται της υγείας δεκάδων χιλιάδων πολιτών, μπορεί να περιορισθεί επαρκώς ή και να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικώς, αν ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα.

Οι διαχεόμενοι στην ρύποι, και η μόλυνση των υδροφόρων οριζόντων συνθέτουν τις κατάλληλες και ακριβείς συνθήκες ανόδου της διαβόητης ασθένειας.

Ο βουλευτής της Χρυσής ς ζητά τη δι επιδημιολογικής έρευνας, ώστε να εξαχθεί ένα επιστημονικό συμπέρασμα για τις αιτίες της εξάρσεως αυτής, ενώ επισημαίνει την ανάγκη λήψεως μέτρων τα οποία θα έχουν ως άμεση στόχευση τον περιορισμό της επιδράσεως των αντικειμενικών εξωτερικών συνθηκών και τη δραστική μείωση του αντικτύπου τους στη δημόσια υγεία.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση