Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και Εξωτερικού Απινιδωτή στο Δήμο Ρήγα Φεραίου
Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και Εξωτερικού Απινιδωτή στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και Εξωτερικού Απινιδωτή στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

 

 

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου έγιναν τα μαθήματα πρώτων βοηθειών και εξωτερικού απινιδωτή, στο Δήμο και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου.

Το πρώτων βοηθειών και εξωτερικού απινιδωτή, έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου , σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και το ΕΚΑΒ ς.

Το περιελάμβανε θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις πάνω σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και χρήση εξωτερικού απινιδωτή από τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα:

  • Να λάβουν γνώσεις που θα τους είναι χρήσιμες σε περιπτώσεις πρώτων βοηθειών και να μπορέσουν να εφαρμόσουν τις επιστημονικές γνώσεις που διδάχτηκαν σε θεωρητικό επίπεδο
  • Να εξοικειωθούν σε πραγματικές συνθήκες πρώτων βοηθειών ώστε να μπορέσουν να σώσουν ανθρώπινες ζωές

Στόχοι του σεμιναρίου ήταν οι συμμετέχοντες να μπορούν να εφαρμόσουν τον τρόπο:

  • Προσέγγισης ενός θύματος που έχει καταρρεύσει.
  • Εφαρμογής θωρακικών συμπιέσεων και αναπνοών διάσωσης.
  • Ασφαλής χειρισμός ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕΑ).
  • Τοποθέτησης στη θέση ανάνηψης ενός αναίσθητου θύματος που αναπνέει.

 

Ο Δημήτρης Νασίκας δήλωσε ότι: «Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του δήμου μας, δίνουμε μεγάλη σημασία με προγράμματα που αφορούν την των πολιτών, τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο διάσωσης. Γι΄ αυτό συνεργαζόμαστε με εθελοντικές ομάδες, τις οποίες ενισχύουμε όσο μπορούμε, ώστε οι παρεμβάσεις τους να είναι αποτελεσματικές. Η πρόθεσή μας είναι να προμηθευτεί ο Δήμος μας απινιδωτές, αφού με τη χρήση τους οι εθελοντές μπορούν με την άμεση παρέμβασή τους να σώσουν ανθρώπους, που κινδυνεύουν άμεσα. Η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τις ομάδες των εθελοντών της περιοχής μας, τα μέλη των οποίων ευχαριστώ το καθένα ξεχωριστά για την προσφορά του στην ».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Ρήγα ου σκοπεύει να πραγματοποιήσει και άλλα σεμινάρια, τα οποία θα απευθύνονται τόσο σε σχολικές μονάδες του Δήμου αλλά και σε όσους δημότες επιθυμούν να συμμετάσχουν.

 

Η λήψη έγινε με Lumia Selfie

Η λήψη έγινε με Lumia Selfie

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση