Βρίσκεστε εδώ:  / ΥΓΕΙΑ / Σε μεταμόσχευση ο γραμματέας του Συλλόγου Νεφροπαθών
Σε μεταμόσχευση ο γραμματέας του Συλλόγου Νεφροπαθών

Σε μεταμόσχευση ο γραμματέας του Συλλόγου Νεφροπαθών

Σε μεταμόσχευση νεφρού υποβλήθηκε παραμονή του Δεκαπενταύγουστου ο γραμματέας του συλλόγου νεφροπαθών Μαγνησίας “Άγιοι Ανάργυροι”, Βασίλης Θάνος και για την ώρα η κατάσταση της υγείας του βαίνει καλώς.

“Η Παναγία έκανε το θαύμα της” είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κ. Γιαννάκος ο οποίος ανέφερε ότι για δεύτερη φορά υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού ο κ. Θάνος.

Την πρώτη φορά κράτησε το μόσχευμα για επτά χρόνια και μετά το απέβαλλε και από τότε και για περίπου μία δεκαετία υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση.

Βρέθηκε όμως μόσχευμα από μία 56χρονη γυναίκα που απεβίωσε στη Θεσσαλονίκη και οι συγγενείς της χάρισαν τα όργανά της.

Τον ένα νεφρό πήρε ο κ. Θάνος και ο άλλος πήγε σε λήπτη στο Λαϊκό Νοσοκομείο, το ήπαρ επίσης μεταμοσχεύθηκε σε Έλληνα λήπτη στη Θεσσαλονίκη ενώ οι πνεύμονες πήγαν στη Γερμανία.

Πρόκειται για την τρίτη μεταμόσχευση από πτωματικό δότη μέσα στο 2016 στη Μαγνησία όπου παρατηρείται δυστυχώς αύξηση του αριθμού των αιμοκαθαρόμενων κατά 10%, σε σχέση με το 2015.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοικτή επιστολή της ΠΕΒ σχετικά με την πανδημική νόσο covid-19 - https://t.co/Bj2ZWG7G4P -

  • Μαθητές σχολείων της Θεσσαλίας στην Αλόννησο για εικονική κατάδυση στο ναυάγιο Περιστέρας και μαθήματα υποβρύχιας α… - https://t.co/loJhN55UUf -

  • Συντηρεί την μονή Παναγίας Οδηγήτριας στην Πορταριά Πηλίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/Drnzp7HtzC -

"Αλιεύοντας" την είδηση