Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Σε μεταμόσχευση ο γραμματέας του Συλλόγου Νεφροπαθών
Σε μεταμόσχευση ο γραμματέας του Συλλόγου Νεφροπαθών

Σε μεταμόσχευση ο γραμματέας του Συλλόγου Νεφροπαθών

Σε μεταμόσχευση νεφρού υποβλήθηκε παραμονή του Δεκαπενταύγουστου ο του συλλόγου νεφροπαθών ς “ Ανάργυροι”, Βασίλης Θάνος και για την ώρα η κατάσταση της ς του βαίνει καλώς.

“Η έκανε το της” είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κ. ιαννάκος ο οποίος ανέφερε ότι για δεύτερη φορά υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού ο κ. Θάνος.

Την πρώτη φορά κράτησε το μόσχευμα για επτά χρόνια και μετά το απέβαλλε και από τότε και για περίπου μία δεκαετία υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση.

Βρέθηκε όμως μόσχευμα από μία 56χρονη γυναίκα που απεβίωσε στη Θεσσαλονίκη και οι συγγενείς της χάρισαν τα όργανά της.

Τον ένα νεφρό πήρε ο κ. Θάνος και ο άλλος πήγε σε λήπτη στο Λαϊκό Νοσοκομείο, το ήπαρ επίσης μεταμοσχεύθηκε σε Έλληνα λήπτη στη Θεσσαλονίκη ενώ οι πνεύμονες πήγαν στη ερμανία.

Πρόκειται για την τρίτη μεταμόσχευση από πτωματικό δότη μέσα στο 2016 στη όπου παρατηρείται δυστυχώς του αριθμού των αιμοκαθαρόμενων κατά 10%, σε σχέση με το 2015.

"Αλιεύοντας" την είδηση