Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ » Ποια τα Θετικά της Online Ψυχοθεραπείας
Ποια τα Θετικά της Online Ψυχοθεραπείας

Ποια τα Θετικά της Online Ψυχοθεραπείας

ιατί να την προτιμήσετε

Είναι σημαντικό ο άνθρωπος να εντάξει νέες συνήθειες στη καθημερινότητά του για να μπορεί να γίνεται συνεχώς καλύτερος και να εξελίσσεται ακόμα περισσότερο, όπως είναι σημαντικό να σταματάει όλες εκείνες τις κακές συνήθειες που είναι επιβλαβείς για την του.

Μια συνήθεια που θα ήταν καλό να εντάξουμε στη καθημερινότητά μας, είναι η ψυχο. Η αλήθεια είναι πως σήμερα,  όλο και περισσότεροι άνθρωποι σπάνε τα ταμπού και ξεκινούν ψυχο για να φροντίσουν περισσότερο τη ψυχική τους και να γίνουν ακόμα καλύτεροι.

Τα ακόμα πιο καλά νέα, είναι πως με σύμμαχό μας τη τεχνολογία η οποία συνεχώς εξελίσσεται, μπορούμε να κάνουμε ψυχοθεραπεία ακόμα και από το χώρο του σπιτιού μας. Κι όμως, ένα λάπτοπ και καλή σύνδεση στο διαδίκτυο είναι αρκετά για να ξεκινήσετε σήμερα κιόλας Online ψυχοθεραπεία.

Δεν έχετε πειστεί ακόμη; Στο pagasitikosnews.com βρείτε τα πιο σημαντικά οφέλη που προσφέρει η Online ψυχοθεραπεία και τους πιο βασικούς λόγους για να κάνετε αυτή την αρχή.

  1. Δυνατότητα ψυχοθεραπείας χωρίς μετακίνηση

ια αρχή, η online ψυχοθεραπεία προσφέρει το τεράστιο πλεονέκτημα πως μπορείτε να λάβετε βοήθεια χωρίς καμία μετακίνηση, από τη βολή που σας δίνει ο χώρος του σπιτιού σας. Άλλωστε, μετά από μια μεγάλη μέρα στη δουλειά ή όταν νιώθετε σωματικά ή ψυχικά εξαντλημένοι, είναι πιο δύσκολο να μετακινηθείτε ξανά. Όμως η Online ψυχοθεραπεία, δίνει τη λύση στο θέμα της μετακίνησης και λύνει τα χέρια όσων επιθυμούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους, χωρίς περιττή κούραση. Άλλωστε δεν έχει καμία διαφορά από ότι έχει η ψυχοθεραπεία στο χώρο του θεραπευτή. 

  1. Δεν υπάρχουν γεωγραφικά σύνορα

Άλλος ένας λόγος για τον οποίο η Online ψυχοθεραπεία είναι σημαντική, είναι πως δεν εμποδίζει κανέναν άνθρωπο να λάβει ψυχολογική υποστήριξη, από όποιο μέρος του πλανήτη και αν είναι, καθώς το ίντερνετ δεν έχει όρια και περιορισμούς. Πολλοί είναι οι Έλληνες που έχουν επιλέξει να ζουν στο εξωτερικό για προσωπικούς λόγους, όμως προτιμούν να επικοινωνούν στη μητρική τους . Όπως επίσης, πολλοί φοιτητές του εξωτερικού χρειάζονται ψυχολογική καθ για τη καλύτερη εναρμόνιση στο νέο μέρος. Φυσικά, όταν πρόκειται για ένα τόσο λεπτό ζήτημα όπως η ψυχοθεραπεία είναι καλύτερο να επικοινωνείς στη σου. Η online ψυχοθεραπεία δίνει και εδώ τη λύση καθώς δίνει τη δυνατότητα σε Έλληνες του εξωτερικού να λάβουν υποστήριξη από Έλληνες ψυχοθεραπευτές ακόμα και αν βρίσκονται πολλά χιλιόμετρα μακριά.

  1. Μπορεί να γίνει ακόμα και ανώνυμα

Τέλος, ένα ακόμα πολύ σημαντικό όφελος που προσφέρει η Online ψυχοθεραπεία είναι πως μπορεί να γίνει ακόμα και ανώνυμα, καθώς πολλοί είναι εκείνου που προτιμούν για αρχή να μην “φαίνονται”. Υπάρχουν ιστοσελίδες στο διαδίκτυο που είναι πιστοποιημένες και δίνουν τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν, από κάθε πλευρά του πλανήτη, να συνομιλήσουν ανώνυμα με κάποιον ειδικό. Έτσι ο άνθρωπος που εξετάζεται, μπορεί να νιώσει ακόμα πιο άνετα και να ανοιχτεί περισσότερο προς τον ψυχοθεραπευτή του. Άλλωστε, ο σκοπός της ψυχοθεραπείας είναι να υπάρχει πραγματική μεταξύ του θεραπευόμενου και του ψυχοθεραπευτή. 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση