Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ / Ομιλία για το άγχος και τις κρίσεις πανικού σε παιδιά και εφήβους
Ομιλία για το άγχος και τις κρίσεις πανικού σε παιδιά και εφήβους

Ομιλία για το άγχος και τις κρίσεις πανικού σε παιδιά και εφήβους

Ομιλία με τίτλο «Άγχος και κρίσεις πανικού σε παιδιά και εφήβους» πραγματοποιείται  την Πέμπτη 6 Απριλίου και ώρα 17:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας.

Η ομιλία λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του «2ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου 2017», με τη συνδιοργάνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού Δ. Βόλου, του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ Δ. Βόλου, αλλά και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, (μαζί με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων και τους υπεύθυνους των τμημάτων σχολικών δραστηριοτήτων ) την ΕΛΜΕ Μαγνησίας και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, σε άμεση δράση με τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, την Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού με τον φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός» και το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Πρόκειται για μια ομιλία στην οποία θα αποσαφηνιστούν οι διαφορές μεταξύ του άγχους, του στρες και των φοβιών, όχι μόνο με θεωρητικό αλλά και με πρακτικό τρόπο.

Ομιλήτρια η Γεωργιάδου Ιωάννα, κοινωνική κλινική ψυχολόγος (MSc), συστημική ψυχοθεραπεύτρια στο Κέντρο Σωματικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ.

Θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του «αγχώδους χαρακτήρα»; «Το παιδικό και το εφηβικό άγχος διαφέρει από το άγχος των ενηλίκων;» «Πώς λειτουργούν οι κρίσεις πανικού;» «Πώς μπορούν να υποστηρίξουν οι γονείς το μικρό ή έφηβο αγχωμένο παιδί τους;»

«Πώς μπορεί να αντιμετωπίσει η οικογένεια τη σχολική φοβία των μικρών παιδιών και το εφηβικό άγχος για τις πανελλήνιες εξετάσεις;»

Η ομιλία απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να ενημερωθεί επιστημονικά αλλά άμεσα για το πολυσυζητημένο θέμα του παιδικού άγχους και του εφηβικού πανικού.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα έργα 200.000 ευρώ στη Μαγνησία από το Leader της Περιφέρειας Θεσσαλίας - https://t.co/oYMbkdcwP2 -

  • Υποθαλλάσια Μουσεία και Αρχαίο Θέατρο Λάρισας - https://t.co/1jrFEBEd4l -

  • Επιβαρυμένη η ποιότητα της ατμόσφαιρας στον Βόλο - https://t.co/hvSJaj6P5G -

"Αλιεύοντας" την είδηση