Βρίσκεστε εδώ:  / ΥΓΕΙΑ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ / Ένα Βιάγκρα για τον εγκέφαλο!
Ένα Βιάγκρα για τον εγκέφαλο!

Ένα Βιάγκρα για τον εγκέφαλο!

Προς τη ενός «εγκεφαλικού Βιάγκρα» στρέφονται οι επιστήμονες μετά τον εντοπισμό ορμόνης η οποία, ως φαίνεται, ενισχύει την επιθυμία για έρωτα και .

Αυτό ήταν τουλάχιστον το συμπέρασμα μεγάλης βρετανικής έρευνας με ελληνική συμμετοχή.Οι ειδικοί εντόπισαν την ορμόνη κισπεπτίνη, η οποία, όπως φαίνεται, ενισχύει τη δραστηριότητα στις εγκεφαλικές περιοχές που σχετίζονται με την και τον έρωτα.

Η βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, αλλά οι Βρετανοί ειδικοί ελπίζουν ότι μελλοντικά θα καταφέρουν με ένα χάπι, το οποίο θα έχει ως δραστική ουσία αυτήν την ορμόνη, να θεραπεύουν τα ψυχοσεξουαλικά προβλήματα, ενισχύοντας τη σεξουαλική επιθυμία.

Οι ερευνητές του τμήματος Ιατρικής του Ιμπίριαλ Κόλετζ, με επικεφαλής τον καθηγητή Ουάλτζιτ Ντίλο και τον ελληνικής καταγωγής δρα Αλέξανδρο Κομνηνό, ο οποίος και υπογράφει την , δημοσιεύσαν τις διαπιστώσεις τους στην επιθεώρηση Journal of Clinical Investigation.

Προκειμένου να καταλήξουν σε συμπεράσματα, οι ειδικοί μελέτησαν 29 υγιείς ετερόφυλους . Κάποιοι από αυτούς έκαναν ενέσεις κισπεπτίνης ή έλαβαν ψευδοφάρμακο, ενώ στη συνέχεια κλήθηκαν να παρατηρήσουν διάφορες εικόνες που είχαν είτε ρομαντικό περιεχόμενο είτε σεξουαλικό ή τέλος αδιάφορο. Κατά την περίοδο που κοιτούσαν τις εικόνες υποβάλλονταν σε μαγνητική τομογραφία.

Ετσι διαπιστώθηκε ότι η ένεση της ορμόνης πυροδότησε δραστηριότητα στις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με το και τον έρωτα. Ταυτόχρονα μειώθηκε η αρνητική συναισθηματική διάθεση των εθελοντών, πράγμα που ανοίγει τον δρόμο και για τη χρήση της κισπεπτίνης ως αντικαταθλιπτικού. Τέλος, διαπιστώθηκε ότι οι που είχαν περιορισμένη ερωτική διάθεση ήταν αυτοί που ωφελήθηκαν περισσότερο.

Η κισπεπτίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται στον ανθρώπινο οργανισμό και ενεργοποιεί την παραγωγή άλλων αναπαραγωγικών ορμονών και γι’ αυτό τα επίπεδά της αυξάνονται κατά την εφηβεία. Θεωρείται, δε, υπεύθυνη σε μεγάλο βαθμό για τη μεγάλη ερωτική ορμή των νέων σε ηλικία ανθρώπων. Ωστόσο, όπως επισήμανε ο δρ Κομνηνός, είναι ανάγκη να πραγματοποιηθούν περαιτέρω έρευνες, προτού η συγκεκριμένη ορμόνη μπορέσει να αξιοποιηθεί κλινικά.

Η ορμόνη θα χορηγείται και σε ζευγάρια που δυσκολεύονται να αποκτήσουν , όχι λόγω βιολογικών αλλά λόγω ψυχοσεξουαλικών διαταραχών.

Έτσι, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, η επόμενη μελέτη που έχει δρομολογηθεί θα εστιάσει το ενδιαφέρον της σε άνδρες, οι οποίοι, ωστόσο, πάσχουν από ψυχολογικές διαταραχές που έχουν επιπτώσεις στη σεξουαλική τους συμπεριφορά, όπως, εξάλλου, και σε .

Γενικότερα η ενίσχυση της σεξουαλικότητας είναι ένας τομέας όπου έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της η σύγχρονη επιστήμη.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εικοσιένα θετικά κρούσματα covid-19 στα rapid test στη Θεσσαλία #RapidTests - https://t.co/LItLX20Uqs -

  • Απείλησε και χτύπησε 47χρονη 79χρονος  στην Αργαλαστή #όπλα #σωματικέςβλάβες - https://t.co/0f8tSah22z -

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

"Αλιεύοντας" την είδηση