Βρίσκεστε εδώ:  / ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ / Εκπαιδευτική ημερίδα του «Εσταυρωμένου», «Μάθε ν’ ακούς»
Εκπαιδευτική ημερίδα του «Εσταυρωμένου», «Μάθε ν’ ακούς»

Εκπαιδευτική ημερίδα του «Εσταυρωμένου», «Μάθε ν’ ακούς»

Αναγνωρίζοντας την μεγάλη αδυναμία του σύγχρονου ανθρώπου για συνεννόηση και συνοδοιπορία στις προσωπικές και κοινωνικές του σχέσεις και βιώνοντας πλειστάκις και εν τοις πράγμασι στην πολύμορφη διακονία του, εντός και εκτός φυλακών, τον  «διάλογο κωφών», ο «Εσταυρωμένος» επιχειρεί ακόμη μία παρέμβαση στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης μας: μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική ημερίδα για τους εθελοντές και συνεργάτες του, με θέμα «Μάθε ν’ ακούς». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Μαγνησίας ( 176), την Τετάρτη 14/11, στις 4.30 μ.μ.

Εισηγήτριες θα είναι οι:

-Χατζηευθυμίου  Αποστολία, νευρολόγος, με διδακτορική διατριβή στη Νευροφυσιολογία. Είναι μέλος ΔΕΠ του Θεσσαλίας, διδάσκει ως αναπληρώτρια καθηγήτρια προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς φοιτητές και τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα άπτονται της φυσιολογίας του αναπνευστικού, καρδιαγγειακού και νευρικού συστήματος. Τίτλος της εισήγησης «Είμαστε φτιαγμένοι για να επικοινωνούμε» και αφορά τις τεράστιες δυνατότητες του εγκεφάλου και τη λειτουργία και σημασία της ενσυναίσθησης 

Παπαλιάγκα Μαρία, ψυχίατρος, διδάκτωρ και ερευνήτρια στις διαταραχές ύπνου. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών στον Βόλο και από το 2009 εργάζεται ως επιμελήτρια στην Ψυχιατρική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Συμμετέχει δε και στην εκπαίδευση των Ε΄ και ΣΤ΄ φοιτητών του Θεσσαλίας. Θα αναπτύξει το θέμα: «Η τέχνη να ακούς, τηρώντας τους κανόνες και τα όρια». Εδώ υπογραμμίζονται οι προϋποθέσεις της επιτυχημένης επικοινωνίας, που αντιστέκεται στα αρνητικά συναισθήματα και πειθαρχεί στις αρχές του σεβασμού, της ηθικής και του δικαίου. Ανάμεσα στις εισηγήσεις οι δύο ομιλήτριες  θα παρουσιάσουν ένα δρώμενο: «Παιχνίδι ρόλων: Συζητώντας με έναν δύσκολο χαρακτήρα».

Η ημερίδα αποσκοπεί στην κατανόηση, από την πλευρά των εθελοντών και συνεργατών του «Ε»,  των ιδιαιτεροτήτων όλων των διακονούμενων αδελφών, αλλά και στην ενίσχυση της δικής τους   ασφάλειας και αυτοαποδοχής, ώστε η να αναπτύσσεται ελεύθερα και απρόσκοπτα, δίχως ψυχαναγκασμό και παράπονα. Ζητούμενο είναι όχι τα πολλά και ηχηρά  λόγια αλλά τα  κατάλληλα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Βέλικο Μπάτροβιτς #ΒέλικοΜπάτροβιτς - https://t.co/eFIwpdYA0r -

  • Κοινή δήλωση Ελλάδας – Ιορδανίας – Κύπρου: Στήριξη σε δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού… - https://t.co/piKALr7W3i -

  • #σχολεία: Με μοριακό ή rapid test η επιστροφή των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών #σχολεία - https://t.co/16PzGWDdU1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση