Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ » Δωρεάν παροχή ψυχολογικής υποστήριξης
Δωρεάν παροχή ψυχολογικής υποστήριξης

Δωρεάν παροχή ψυχολογικής υποστήριξης

Δωρεάν παροχή ψυχολογικής υποστήριξης για πολίτες που το έχουν ανάγκη και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιδιώτες επαγγελματίες του είδους, προσφέρει, εθελοντικά, ομάδα που απαρτίζεται από εξειδικευμένο προσωπικό  κάθε Πέμπτη, στο κτίριο , στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου.

Η εξαιρετικά δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, δημιουργεί αναμφισβήτητα ένα γόνιμο έδαφος για τη πιεστικών ψυχολογικών καταστάσεων για τον καθένα μας. Η του  προσωπικού άγχους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί καθημερινά η διαχείριση των δύσκολων συνθηκών ς, δημιουργεί παρενέργειες στις διαπροσωπικές και,  κατ' επέκταση, στις ενδοοικογενειακές σχέσεις. Η ανησυχητική των κρουσμάτων βίας, κατάθλιψης, αυτοκτονιών, αγχωδών διαταραχών, ψυχωσικών  επεισοδίων κ.ά. αποτυπώνουν, με δραματικό τρόπο, τις επιπτώσεις της σημερινής κρίσης στην των πολιτών.

« Στο λειτουργούσε, σε εθελοντική βάση, ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης, υπό την εποπτεία μόνιμης υπαλλήλου του Δήμου, η οποία συνταξιοδοτήθηκε και αναγκαστικά, διακόπηκε για λίγο η λειτουργία της  συγκεκριμένης δράσης. Τηλεφωνήματα άπορων πολιτών, όμως, καθώς και συνεχείς αγωνιώδεις ερωτήσεις  για το πότε θα συνεχιστεί η υπηρεσία αυτή, μας προβλημάτισε και κρίναμε αναγκαία την επανασύσταση μιας ΕΘελοντικής Ομάδας Ψυχολογικής Υποστήριξης  (ΕΘ.Ο.Ψ.Υ), σε νέα βάση.

Κάθε Πέμπτη, 10-12 το πρωί και 3-5 το απόγευμα, στο Στρεφτάρη (ς 66 – Τοπάλη), εθελοντές ψυχολόγοι θα δέχονται πολίτες που ζητούν ψυχολογική υποστήριξη και στη διάρκεια 1 έως 6 συνεδριών, θα τους παρέχονται συμβουλές στα θέματα σχέσεων ή άλλων προβλημάτων που δυσκολεύονται να διαχειριστούν, ΔΩΡΕΑΝ. Εάν, μάλιστα, οι ειδικοί κρίνουν πως το περιστατικό χρήζει περαιτέρω αντιμετώπισης, θα παραπέμπεται σε άλλες δομές, ανάλογα με τη φύση του προβλήματος (Κέντρο Ψυχικής Υγείας, ΚΕΘΕΑ, Μονάδα , Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών κλπ).  Με τον τρόπο αυτό, πιστεύουμε πως συμβάλλουμε σε ένα μεγάλο βαθμό στην πρόληψη και, ίσως, στην καταστολή μεγάλου μέρους προβλημάτων, που αφορούν στην των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα των οικονομικά ευάλωτων», αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, κοςΑναστάσιος Μπατζιάκας.

Οι συνεδρίες θα κλείνονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ κατόπιν ραντεβού, ημέρες και ώρες γραφείου, στα τηλέφωνα: 24210-35417 και 24210-20412.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση