Βρίσκεστε εδώ:  / ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ / Δωρεάν παροχή ψυχολογικής υποστήριξης
Δωρεάν παροχή ψυχολογικής υποστήριξης

Δωρεάν παροχή ψυχολογικής υποστήριξης

Δωρεάν παροχή ψυχολογικής υποστήριξης για που το έχουν ανάγκη και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιδιώτες επαγγελματίες του είδους, προσφέρει, εθελοντικά, ομάδα που απαρτίζεται από εξειδικευμένο προσωπικό  κάθε Πέμπτη, στο Στρεφτάρη, στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου.

Η εξαιρετικά δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, δημιουργεί αναμφισβήτητα ένα γόνιμο έδαφος για τη πιεστικών ψυχολογικών καταστάσεων για τον καθένα μας. Η αύξηση του  προσωπικού άγχους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί καθημερινά η διαχείριση των δύσκολων συνθηκών ζωής, δημιουργεί παρενέργειες στις διαπροσωπικές και,  κατ’ επέκταση, στις ενδοοικογενειακές σχέσεις. Η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων βίας, κατάθλιψης, αυτοκτονιών, αγχωδών διαταραχών, ψυχωσικών  επεισοδίων κ.ά. αποτυπώνουν, με δραματικό τρόπο, τις επιπτώσεις της σημερινής κρίσης στην ψυχική υγεία των πολιτών.

« Στο Στρεφτάρη λειτουργούσε, σε εθελοντική βάση, ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης, υπό την μόνιμης υπαλλήλου του Δήμου, η οποία συνταξιοδοτήθηκε και αναγκαστικά, διακόπηκε για λίγο η λειτουργία της  συγκεκριμένης δράσης. Τηλεφωνήματα άπορων πολιτών, όμως, καθώς και συνεχείς αγωνιώδεις ερωτήσεις  για το πότε θα συνεχιστεί η υπηρεσία αυτή, μας προβλημάτισε και κρίναμε αναγκαία την επανασύσταση μιας ΕΘελοντικής Ομάδας Ψυχολογικής Υποστήριξης  (ΕΘ.Ο.Ψ.Υ), σε νέα βάση.

Κάθε Πέμπτη, 10-12 το πρωί και 3-5 το απόγευμα, στο Στρεφτάρη (Γαλλίας 66 – Τοπάλη), εθελοντές ψυχολόγοι θα δέχονται που ζητούν ψυχολογική υποστήριξη και στη διάρκεια 1 έως 6 συνεδριών, θα τους παρέχονται συμβουλές στα θέματα σχέσεων ή άλλων προβλημάτων που δυσκολεύονται να διαχειριστούν, ΔΩΡΕΑΝ. Εάν, μάλιστα, οι ειδικοί κρίνουν πως το περιστατικό χρήζει περαιτέρω αντιμετώπισης, θα παραπέμπεται σε άλλες δομές, ανάλογα με τη φύση του προβλήματος (Κέντρο Ψυχικής Υγείας, , Μονάδα , Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών κλπ).  Με τον τρόπο αυτό, πιστεύουμε πως συμβάλλουμε σε ένα μεγάλο βαθμό στην και, ίσως, στην καταστολή μεγάλου μέρους προβλημάτων, που αφορούν στην ψυχική υγεία των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα των οικονομικά ευάλωτων», αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, κοςΑναστάσιος Μπατζιάκας.

Οι συνεδρίες θα κλείνονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ κατόπιν ραντεβού, ημέρες και ώρες γραφείου, στα τηλέφωνα: 24210-35417 και 24210-20412.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας - https://t.co/J8FYmP5vU6… -

  • #συλλήψεις και πρόστιμα στη Μαγνησία #συλλήψεις - https://t.co/MzAQZUgiJQ -

  • Ανανέωση συνεργασίας Δήμου Σκιάθου με την Marketing Greece #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/z8uSkr9VTA -

"Αλιεύοντας" την είδηση