Βρίσκεστε εδώ:  / ΙΑΤΡΙΚΑ / ΥΓΕΙΑ / Πρόοδος στη μάχη κατά του AIDS
Πρόοδος στη μάχη κατά του AIDS

Πρόοδος στη μάχη κατά του AIDS

Πάνω από 18 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πλέον πρόσβαση σε θεραπεία για το AIDS, 1,2 εκατομμύριο περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι, ανακοίνωσε ο .

Σε έκθεσή της για την πανδημία του AIDS, που έχει μολύνει 78 εκατομμύρια ανθρώπους και έχει προκαλέσει τον θάνατο 35 εκατομμυρίων από τη δεκαετία του 1980, οπότε ξεκίνησε, η UNAIDS ανακοίνωσε ότι η συνεχιζόμενη βελτίωση της θεραπείας είχε ως τη μείωση των θανάτων κατά 45%, στο 1,1 εκατομμύριο το 2015, αφού έφθασαν στο απόγειό τους το 2005, οπότε είχαν καταγραφεί 2 εκατ. θάνατοι.

Όμως, καθώς ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων με HIV ζει περισσότερο, οι προκλήσεις για τη φροντίδα τους, για την αποφυγή της διάδοσης του ιού και για τη μείωση των νέων μολύνσεων είναι μεγάλες, τονίζει η UNAIDS, παρόλο που τα μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα του ιού στο του ασθενούς σχεδόν στο μηδέν και να περιορίσουν σημαντικά τους κινδύνους μετάδοσης.

«Η πρόοδος που έχουμε κάνει είναι αξιοσημείωτη, κυρίως σε ό,τι αφορά τη θεραπεία, αλλά είναι επίσης και πολύ εύθραυστη», δήλωσε ο Μ. Σιντίμπ, εκτελεστικός διευθυντής της UNAIDS. Με στοιχεία που δείχνουν κάποιες από τις πολυπλοκότητες της επιδημίας του ιού HIV, η έκθεση στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στον ιό σε συγκεκριμένες περιόδους στη ζωή τους. Έτσι ζητείται να υπάρξει προσέγγιση «κύκλου ζωής», ώστε να προσφέρονται μέτρα βοήθειας και πρόληψης για κάθε άνθρωπο σε κάθε στάδιο της ζωής του.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κορωναϊός: «Ιστορική εμπειρία, όχι χαμένη χρονιά», λένε οι ψυχολόγοι - https://t.co/qAPNW8dDcs -

  • Σύσκεψη από εκπροσώπους σωματείων του Βόλου για τον αγωνιστικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς… - https://t.co/T6tnJ9d7uI -

  • Δεκαέξι παραβάσεις στη Μαγνησία - https://t.co/8fsYBKFEw4 -

"Αλιεύοντας" την είδηση