Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Πρόγραμμα ελέγχου μνήμης από το ΚΕΠ Υγείας Βόλου
Πρόγραμμα ελέγχου μνήμης από το ΚΕΠ Υγείας Βόλου

Πρόγραμμα ελέγχου μνήμης από το ΚΕΠ Υγείας Βόλου

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου , το Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία (ΚΕΠ -Υγείας ), σχεδίασε και υλοποιεί με την συνεργασία της Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer προληπτικό πρόγραμμα ελέγχου μνήμης.

Βασικό μέλημα του ΚΕΠ Υγείας είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ηλικίας, οικονομικής ευμάρειας και ασφαλιστικής ικανότητας με έμφαση στα συνηθέστερα νοσήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας στην Φροντίδα Υγείας.

Ο ρόλος του ΚΕΠ Υγείας είναι να διασυνδέει τις υπηρεσίες υγείας του Δήμου αλλά και όλων των φορέων που ασχολούνται με προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας.

Το Τεστ Μνήμης είναι μια ωριαία ανιχνευτική διαδικασία που βοηθά να εντοπισθούν πιθανές δυσκολίες μνήμης, κρίσης, προσοχής, συγκέντρωσης, λόγου και μάθησης. Διεξάγεται απο εκπαιδευμένους ψυχολόγους και για την διαδικασία και τις πληροφορίες που συλλέγονται τηρείται το απόρρητο.

Για την δήλωση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με το ΚΕΠ Υγείας (Τοπάλη 14) και στο τηλέφωνο 2421034121.

Η χρονική διάρκεια του προγράμματος θα οριστεί μέχρι και την εξυπηρέτηση όλων των ενδιαφερομένων.

 

Εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα

Εν τω μεταξύ, εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα, με θέμα «ΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΟΣ ΠΟΝΟΣ  ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ – ΚΙΤΡΙΝΑ ΚΑΡΤΑ»  θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο VOLOS PALACE HOTEL.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση