Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Πρόγραμμα αγωγής υγείας για γονείς και παιδιά στα Κοινωνικά Κέντρα του Βόλου
Πρόγραμμα αγωγής υγείας για γονείς και παιδιά στα Κοινωνικά Κέντρα του Βόλου

Πρόγραμμα αγωγής υγείας για γονείς και παιδιά στα Κοινωνικά Κέντρα του Βόλου

Έγγραφη ενημέρωση προς τους συλλόγους γονέων και ευρύτερα τις σχολικές κοινότητες της πόλης, αναφορικά με το πρόγραμμα αγωγής υγείας για τα και τους γονείς κυρίως του δημοτικού σχολείου, το οποίο προκύπτει, μέσα από την πολυετή εμπειρία της «Ομάδας Υγείας του  Τμήματος Ποιότητας Ζωής, Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Δήμου » και αφορά στην υλοποίηση προγραμμάτων «Αγωγής & Προαγωγής Υγείας» στα μέλη της σχολικής κοινότητας, απέστειλε η Ένωση Συλλόγων ονέων Δ. .

Η Ένωση, θεωρώντας άκρως σημαντική την πρόληψη και την υγεία παιδιών και γονέων, έχει συμφωνήσει ως Δ.Σ. , την με τους υπευθύ των Κοινωνικών Κέντρων, ώστε να προωθηθούν κατά τόπους δράσεις, στις οποίες θα συμμετάσχουν γονείς αλλά και .

Μέσα από δύο ευρείας κλίμακας συζητήσεις που ήδη έγιναν μεταξύ μελών του Δ.Σ. και των υπευθύνων λειτουργίας του προγράμματος, με επικεφαλής την ιατρό  Κατερίνα Αχμάντ, έγινε ήδη ένας πρώτος προγραμματισμός δράσεων, που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Στους συλλόγους κοινοποιήθηκε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα που μπορεί να εφαρμοστεί, είτε ως μέρος είτε εξ΄ ολοκλήρου.

Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που θα υλοποιηθούν δράσεις στα Κοινωνικά Κέντρα με την συμμετοχή των εργαζομένων της δομής και την συμβολή της Ένωσης Συλλόγων ονέων και των Συλλόγων Γονέων τοπικά, γι΄ αυτό  ζητείται η όλων (με πιθανή συμμετοχή όμορων σχολείων) με στόχο την  επιτυχία του προγράμματος .

Σημειώνεται ότι οι γονείς μπορούν να ενημερωθούν για οποιοδήποτε θέμα τους ενδιαφέρει, πέρα και από τα θέματα του  προγράμματος, να διαλέξουν τις δράσεις που επιθυμούν, να συμμετέχουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους, να λάβουν μέρος σε ομάδες χορού χωρίς χρέωση για παιδιά και γονείς με κοινωνικά κριτήρια και με συμβολική τιμή σε κάποιες περιπτώσεις, να παρακολουθήσουν ειδική θεατρική παράσταση, κ.λπ.

Πληροφορίες για την συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα, στο τηλ. 24210-91761.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση