Βρίσκεστε εδώ:  / ΥΓΕΙΑ / Πρόγραμμα αγωγής υγείας για γονείς και παιδιά στα Κοινωνικά Κέντρα του Βόλου
Πρόγραμμα αγωγής υγείας για γονείς και παιδιά στα Κοινωνικά Κέντρα του Βόλου

Πρόγραμμα αγωγής υγείας για γονείς και παιδιά στα Κοινωνικά Κέντρα του Βόλου

Έγγραφη προς τους συλλόγους γονέων και ευρύτερα τις σχολικές κοινότητες της πόλης, αναφορικά με το αγωγής υγείας για τα παιδιά και τους γονείς κυρίως του δημοτικού σχολείου, το οποίο προκύπτει, μέσα από την πολυετή εμπειρία της «Ομάδας Υγείας του  Τμήματος Ποιότητας Ζωής, Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της -ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου» και αφορά στην υλοποίηση προγραμμάτων «Αγωγής & Προαγωγής Υγείας» στα μέλη της σχολικής κοινότητας, απέστειλε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ. Βόλου.

Η Ένωση, θεωρώντας άκρως σημαντική την και την υγεία παιδιών και γονέων, έχει συμφωνήσει ως Δ.Σ. , την συνεργασία με τους υπευθύνους των Κοινωνικών Κέντρων, ώστε να προωθηθούν κατά τόπους δράσεις, στις οποίες θα συμμετάσχουν γονείς αλλά και παιδιά.

Μέσα από δύο ευρείας κλίμακας συζητήσεις που ήδη έγιναν μεταξύ μελών του Δ.Σ. και των υπευθύνων λειτουργίας του προγράμματος, με επικεφαλής την ιατρό  Κατερίνα Αχμάντ, έγινε ήδη ένας πρώτος προγραμματισμός δράσεων, που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Στους συλλόγους κοινοποιήθηκε το ολοκληρωμένο που μπορεί να εφαρμοστεί, είτε ως μέρος είτε εξ΄ ολοκλήρου.

Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που θα υλοποιηθούν δράσεις στα Κοινωνικά Κέντρα με την συμμετοχή των εργαζομένων της δομής και την συμβολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και των Συλλόγων Γονέων τοπικά, γι΄ αυτό  ζητείται η συνεργασία όλων (με πιθανή συμμετοχή όμορων σχολείων) με στόχο την  επιτυχία του προγράμματος .

Σημειώνεται ότι οι γονείς μπορούν να ενημερωθούν για οποιοδήποτε θέμα τους ενδιαφέρει, πέρα και από τα θέματα του  προγράμματος, να διαλέξουν τις δράσεις που επιθυμούν, να συμμετέχουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους, να λάβουν μέρος σε ομάδες χορού χωρίς χρέωση για παιδιά και γονείς με κοινωνικά κριτήρια και με συμβολική τιμή σε κάποιες περιπτώσεις, να παρακολουθήσουν ειδική θεατρική παράσταση, κ.λπ.

Πληροφορίες για την συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα, στο τηλ. 24210-91761.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέες επιτυχίες για τον ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/LlGvdS5jzx -

  • Στο λιμάνι του Βόλου το #κρουαζιερόπλοιο «NORWEGIAN JADE» #κρουαζιερόπλοιο - https://t.co/0pRQrWVMOd -

  • Στον Βόλο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης U16 #ΠαγκόσμιοΠρωτάθλημαΥδατοσφαίρισης - https://t.co/l3r4QWO283 -

"Αλιεύοντας" την είδηση