Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / ΥΓΕΙΑ / Πνευμονολογικές εξετάσεις για τους αστυνομικούς του Βόλου
Πνευμονολογικές εξετάσεις για τους αστυνομικούς του Βόλου

Πνευμονολογικές εξετάσεις για τους αστυνομικούς του Βόλου

Με τη συνεργασία των AHEPA- Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλίας

Πνευμονολογικές εξετάσεις ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στη με και ερωτηματολόγιο για να διαπιστωθεί τυχόν διαταραχή ύπνου ή σύνδρομο υπνικής άπνοιας. Η δράση, που θα συνεχιστεί και άυριο, γίνεται σε συνεργασία με τους AHEPA Βόλου και την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Το διήμερο αναμένεται να κάνουν προληπτικές εξετάσεις 160 αστυνομικοί, ενώ παρόμοια προληπτική δράση θα συνεχιστεί από το φθινόπωρο με άλλες ομάδες πληθυσμού.

Η πνευμονολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Ουρανία Κώτσιου εξήγησε ότι στο διήμερο προληπτικού ελέγχου γίνεται , (βασικό εργαλείο ενός πνευμονολόγου) στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, καθώς και άλλων νοσημάτων όπως το ή περιοριστικά νοσήματα.

«Το κάπνισμα οφείλεται για τη μεγάλη θνητότητα και νοσηρότητα παγκοσμίως. 7.000.000 άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως λόγω του καπνίσματος και το 1/3 αυτών λόγω του παθητικού καπνίσματος. Δυστυχώς οι καπνιστές ή αγνοούν τα συμπτώματά τους ή γενικά το πρόβλημα που μπορεί να τους προκαλέσει το τσιγάρο, συνεπώς η και η έγκαιρη διάγνωση είναι πολύ σημαντική», σημείωσε η κα. Κώτσιου.

Η ίδια είπε ακόμη ότι το κάπνισμα αυξάνει τρεις φορές τις διαταραχές στον ύπνο και η εμφάνιση διαταραχών και του συνδρόμου υπνικής άπνοιας έχει να κάνει με την ηλικία, αν και εμφανίζεται από την ηλικία των 18 χρόνων και μετά.

Σύμφωνα με στοιχεία, ποσοστό 20% του πληθυσμού εμφανίζει προβλήματα και διαταραχές στον ύπνο και για το λόγο αυτό μοιράστηκαν ειδικά ερωτηματολόγια για την έγκαιρη ανίχνευση διαταραχών και με βάση τις απαντήσεις, οι έχοντες προδιάθεση θα κληθούν να κάνουν την εξέταση πολυσωματοκαταγραφική μελέτη ύπνου, για την έγκαιρη ανίχνευση διαταραχών και υπνικής άπνοιας, που μπορεί να αντιμετωπιστεί και να θεραπευτεί.

Ο διευθυντής ,ταξίαρχος, Γιάννης Τόλιας είπε ότι σε συνεργασία με τους AHEPA και την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας η πραγματοποιεί πνευμονολογικές εξετάσεις και ανίχνευση ατόμων με σύνδρομο της υπνικής άπνοιας.

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη στην αίθουσα εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας και ο διευθυντής ευχαρίστησε τους AHEPA και τον διευθυντή της Πνευμονολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Κώστα Γουργουλιάνη για τη συνεργασία και την προσφορά τους στο αστυνομικό προσωπικό της Μαγνησίας.

Ο ταμίας του τμήματος 13 της AHEPA Hellas της περιφέρειας 25 Σπύρος Ζιώγας είπε ότι διοργανώνεται διημερίδα πνευμονολογικών εξετάσεων, σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και όπως τόνισε εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων της AHEPA για παροχή ιατρικών εξετάσεων σε διάφορες ομάδες πληθυσμού. Πριν δύο χρόνια έγιναν ιατρικές εξετάσεις σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και αυτό είναι το δεύτερο σκέλος της δράσης, που θα έχει συνέχεια με εξετάσεις και άλλων ομάδων πληθυσμού, ώστε να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ανανέωση συνεργασίας ποδοσφαιριστών του Θησέα Αγριάς #ΓΣΘησέαςΑγριάς - https://t.co/ymnS5snDkP -

  • Ασφαλτόστρωση της οδού Βλάχα-Βροντερό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #εργασίεςασφαλτόστρωσης - https://t.co/enhrih2H9A -

  • Χρηματοδότηση ιδιωτικών συνδέσεων αποχέτευσης σε Συκούριο και Νίκαια - https://t.co/T09JTFEuVL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση