Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Παραπλανητική διαφήμιση κάρτας Υγείας
Παραπλανητική διαφήμιση κάρτας Υγείας

Παραπλανητική διαφήμιση κάρτας Υγείας

Σάλο έχει προκαλέσει η εμπλοκή της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) σε διαφήμιση κάρτας Υγείας.

Το προεδρείο της ΠΕΙΚ ανακοίνωσε ότι η εν λόγω κάρτα, που διαφημίζεται σε διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς, δεν εκδίδεται σε συνεργασί με την Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών.

Για τον σκοπό αυτό, η ΠΕΙΚ προέβη σε σύνταξη και επίδοση κατεπείγουσας εξωδίκου δήλωσης – πρόσκλησης – διαμαρτυρίας κατά της συγκεκριμένης εταιρείας.

Με το εξώδικο, διαμαρτύρεται εντονότατα για την παράνομη ψευδεπίγραφη και παραπλανητική διαφήμιση.

Την καλεί όπως από τη λήψη του εξωδίκου παύσει πάραυτα οποιαδήποτε προβολή του εν λόγω διαφημιστικού, στο οποίο εμφαίνεται ότι δήθεν υφίσταται συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών.

Ταυτόχρονα, την καλεί να αναφέρει ρητά στα μεταδιδόμενα από αυτήν διαφημιστικά μηνύματα που αφορούν την εν λόγω κάρτα Υγείας ότι ουδεμία συνεργασία υφίσταται με την ΠΕΙΚ.

Παράλληλα, δηλώνεται ότι η Ένωση προτίθεται να προβεί σε οποιαδήποτε αναγκαία ενέργεια.

Ενδεικτικά αναφέρει την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου, προσφυγή στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας – Πρωτοβάθμια Επιτροπή Ελέγχου Επικοινωνίας, καθώς και την άσκηση χωριστής αγωγής για την αποκατάσταση της ηθικής και οικονομικής ζημίας που ήδη έχει προκληθεί από την ανωτέρω παράνομη και αξιόποινη συμπεριφορά της εταιρείας.

Αυτό, σε περίπτωση που διαπιστωθεί – παρά την αποστολή εξωδίκου – η συνέχιση της προβολής των διαφημιστικών μηνυμάτων, χωρίς συμμόρφωση με τα ανωτέρω από μέσο τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό ή έντυπο ή μέσο κοινωνικής δικτύωσης ή στο διαδίκτυο.

Το προεδρείο της Ένωσης σημειώνει ότι ενήργησε αστραπιαία, διαφυλάσσοντας το κύρος και την αξιοπιστία όλων των μελών της.

Με αυστηρότητα διακηρύσσει ότι θα προβεί και στο μέλλον σε κάθε αναγκαία νομική ενέργεια για τη διασφάλιση του κύρους και του ονόματος αυτής και των μελών της.

 

πηγή:iatronet.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση