Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Π. Ηλιόπουλος: «Χωρίς μικροβιολογικά εργαστήρια και φύλαξη τα Κέντρα Υγείας στη Μαγνησία»
Π. Ηλιόπουλος: «Χωρίς μικροβιολογικά εργαστήρια και φύλαξη τα Κέντρα Υγείας στη Μαγνησία»

Π. Ηλιόπουλος: «Χωρίς μικροβιολογικά εργαστήρια και φύλαξη τα Κέντρα Υγείας στη Μαγνησία»

Ερώτηση υπέβαλε ο βουλευτής Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος στο υπουργείο Υγείας σχετικώς με τη διάλυση των δομών Πρωτοβάθμιας Περιθάλψεως και τις αλλεπάλληλες ιατρών από το 2014 έως και σήμερα που έφεραν τη Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε πλήρη αποδόμηση.

Σε αντίθεση με όσα διατυμπανίζει η κυβέρνηση ότι «εξυγιαίνεται» και βελτιώνεται η κατάσταση στο δημόσιο -πρόνοιας, στην πραγματικότητα η κατάσταση χειροτερεύει, τόσο για τους ασφαλισμένους, όσο και για τους ανασφάλιστους, λόγω της μειώσεως της κρατικής χρηματοδοτήσεως, των μεγάλων ψεων σε προσωπικό, σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα.

Στα του ομού , δεν λειτουργεί καν μικροβιολογικό εργαστήριο! Ιατροί, νοσηλευτές και επικουρικό προσωπικό στα της Μαγνησίας εκτελούν εφημερίες με κλειδωμένες πόρτες.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους στα Κέντρα Υγείας του ομού Μαγνησίας από την έναρξη της λειτουργίας τους την δεκαετία του '80 μέχρι και σήμερα, ουδέποτε υπήρξε μέριμνα για την των δημοσίων δομών του ΕΣΥ στην περιφέρεια, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Ο βουλευτής Μαγνησίας ρωτά το αρμόδιο υπουργείο αν θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε αφενός να είναι ασφαλής η λειτουργία των Κέντρων Υγείας στον Νομό Μαγνησίας και αφετέρου να επαναλειτουργήσουν τα Μικροβιολογικά εργαστήρια σε αυτά, ώστε να μην χρειάζεται οι ασφαλισμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση