Βρίσκεστε εδώ:  / ΥΓΕΙΑ / Π. Ηλιόπουλος: «Χωρίς μικροβιολογικά εργαστήρια και φύλαξη τα Κέντρα Υγείας στη Μαγνησία»
Π. Ηλιόπουλος: «Χωρίς μικροβιολογικά εργαστήρια και φύλαξη τα Κέντρα Υγείας στη Μαγνησία»

Π. Ηλιόπουλος: «Χωρίς μικροβιολογικά εργαστήρια και φύλαξη τα Κέντρα Υγείας στη Μαγνησία»

Ερώτηση υπέβαλε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης στο υπουργείο Υγείας σχετικώς με τη διάλυση των δομών Πρωτοβάθμιας Περιθάλψεως και τις αλλεπάλληλες απολύσεις ιατρών από το 2014 έως και σήμερα που έφεραν τη Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε πλήρη αποδόμηση.

Σε αντίθεση με όσα διατυμπανίζει η ότι «εξυγιαίνεται» και βελτιώνεται η κατάσταση στο δημόσιο -πρόνοιας, στην πραγματικότητα η κατάσταση χειροτερεύει, τόσο για τους ασφαλισμένους, όσο και για τους ανασφάλιστους, λόγω της μειώσεως της κρατικής χρηματοδοτήσεως, των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα.

Στα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας, δεν λειτουργεί καν μικροβιολογικό εργαστήριο! Ιατροί, νοσηλευτές και επικουρικό προσωπικό στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας εκτελούν εφημερίες με κλειδωμένες πόρτες.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους στα Κέντρα Υγείας του Νομού Μαγνησίας από την έναρξη της λειτουργίας τους την δεκαετία του ’80 μέχρι και σήμερα, ουδέποτε υπήρξε μέριμνα για την φύλαξη των δημοσίων δομών του ΕΣΥ στην περιφέρεια, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Ο βουλευτής Μαγνησίας ρωτά το αρμόδιο υπουργείο αν θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε αφενός να είναι ασφαλής η λειτουργία των Κέντρων Υγείας στον Νομό Μαγνησίας και αφετέρου να επαναλειτουργήσουν τα Μικροβιολογικά εργαστήρια σε αυτά, ώστε να μην χρειάζεται οι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών #καταμετρήσειςΥδρόβιωνΠουλιών - https://t.co/iK8qYZcUxo -

  • Αιτήσεις ευάλωτων νοικοκυριών για το ειδικό βοήθημα επανασύνδεσης ρεύματος στον Δήμο Ρήγα Φεραίου… - https://t.co/hGsKWVrApw -

  • Τουρνουά rapid στην ακαδημία σκακιστών Βόλου #ΑκαδημίαΣκακιστώνΒόλου - https://t.co/LYV9Bk7Cea -

"Αλιεύοντας" την είδηση