Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Όχι στα ναρκωτικά από το ΚΚΕ
Όχι στα ναρκωτικά από το ΚΚΕ

Όχι στα ναρκωτικά από το ΚΚΕ

Σθεναρή απάντηση στις προσπάθειες του συστήματος, να «ναρκώσει» τα όνειρα, τις ελπίδες, τη σκέψη, τη ζωή, τον αγώνα τους ζήτησε η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ σε σημερινή συνέντευξη τύπου, με αφορμή Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Κ. Στεργίου και ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Λούμας, το μέλος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Απ. Ριζόπουλος και μέλος της , κατήγγειλαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, με οδηγίες της Ε.Ε., προωθεί τη ναρκοκουλτούρα(!), τη νομιμοποίηση της χρήσης, την τοξικοεξάρτηση, τονίζοντας ότι πόλεμος, φτώχεια, πείνα, κοινωνικός αποκλεισμός, , ανισότητα είναι το υπόβαθρο που ακουμπάνε τα ναρκωτικά.

Όπως ανέφεραν, οι νέοι και οι νέες πρέπει να καταλάβουν ότι το σύστημα, ο καπιταλισμός, τους «στήνει παγίδα», ότι η λύση στα προτα που αντιμετωπίζουν, δεν είναι η «δόση», η διαφυγή από την πραγματικότητα, αλλά η ρήξη και η ανατροπή. Γι' αυτό πρέπει να δοθούν στον αγώνα για ανατροπή της οικονομίας που τους καταδικάζει να είναι δούλοι, που θέλει να τους «αποκοιμίσει», να τους «ναρκώσει», ώστε να μην μπορούν να δουν τη διέξοδο, για να μπορούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν χωρίς εκμετάλλευση και εξαρτήσεις.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΚΚΕ, δεν υπάρχει «σκληρή και μαλακή» εξάρτηση. Ένα στα 9 άτομα που δοκιμάζουν κάνναβη αναπτύσσουν εξάρτηση από αυτήν. Στους εφήβους η αναλογία είναι 1 της 6. Ο αριθμός των χρηστών κάνναβης που ξεκίνησαν θεραπεία για πρώτη φορά, αυξήθηκε συνολικά από 43.000 το 2006 σε 76.000 το 2015. Η κάνναβη είναι ναρκωτικό που αλλοιώνει την αντίληψη, την προσοχή, την κρίση, τη βραχυπρόθεσμη μνήμη, τη μάθηση και τις εκπαιδευτικές επιδόσεις.

Τα στελέχη του ΚΚΕ εκτιμούν ότι οι τέσσερις επιστήμονες του κέντρου πρόληψης στο Βόλο και οι έξι θεραπευτές του «Πιλότου» δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες πρόληψης και θεραπείας. Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης ζουν με την αν, μέσα από τις αναδιαρθρώσεις που προωθούνται, για το αν θα συνεχίζουν να εργάζονται στα προγράμματα πρόληψης, ενώ στα ΚΕΘΕΑ, η υποχρηματοδότηση και η μη νέων επιστημόνων, ανησυχεί για τη συνέχεια, την προσαρμογή των θεραπευτικών προγραμμάτων και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών εξάρτησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι για τα 72 κέντρα του ΚΕΘΕΑ σε όλη την Ελλάδα, το 2016 έγιναν μόνο 35 προσλήψεις!

Αναφορικά με τη θεραπεία των τοξικοεξαρτώμενων τονίστηκε ότι λειτουργούν δυο ειδών προγράμματα απεξάρτησης: της «στεγνής απεξάρτησης», τα οποία έχουν τα μεγαλύτερα αποτελέσματα απεξάρτησης, γιατί στηρίζονται στη ψυχοκοινωνική στήριξη και τα προγράμματα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ, που υποκαταστούν, την κυρίως, με άλλο ναρκωτικό τη μεθαδόνη.

Το ΚΚΕ δηλώνει αποφασισμένο να πολεμήσει κάθε συμβιβασμού με τη νάρκωση των συνειδήσεων και καλεί το λαό να αντιταχθεί σθεναρά στις απόπειρες της κυβέρνησης για νομιμοποίηση των ναρκωτικών, ώστε να διεκδικήσει:
• Πρόληψη – απεξάρτηση – κοινωνική επανένταξη δημόσια και δωρεάν με ευθύνη του κράτους για όλους. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.
• Προγράμματα «στεγνής» θεραπείας, τόσα όσα έχει ανάγκη ο , με ευθύνη του κράτους. Η θέση του χρήστη είναι σε πρόγραμμα θεραπείας και όχι στα «υποκατάστατα της ς», στο δρόμο, στη φυλακή, σε «χώρους γκέτο» που θα κάνει χρήση απλά για να μην ενοχλεί.
• Προγράμματα Πρόληψης στα σχολεία, τις σχολές, το στρατό, της χώρους που εργάζεται και διασκεδάζει η νεολαία. Πρωτογενής πρόληψη που στοχεύει στα αίτια και όχι στα αποτελέσματα της τοξικομανίας.
• Μαζικές προσλήψεις και κρατική χρηματοδότηση στην Πρόληψη – Θεραπεία – Έρευνα για τα ναρκωτικά.
• Μέτρα ς των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση