Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας καλεί τους λειτουργούς υγείας για εξετάσεις χωρίς αμοιβή όπου υπάρχει ανάγκη
Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας καλεί τους λειτουργούς υγείας για εξετάσεις χωρίς αμοιβή όπου υπάρχει ανάγκη

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας καλεί τους λειτουργούς υγείας για εξετάσεις χωρίς αμοιβή όπου υπάρχει ανάγκη

Ο Ιατρικός ς, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλληλεγγύης προς το κοινωνικό σύνολο και πιστοί στον όρκο του Ιππο, αισθάνεται την ανάγκη να αναφέρει τα εξής:

Λαμβάνοντας υπόψη την σοβαρή κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μας και την διαμορφούμενη αδυναμία των πολιτών να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους, λόγω αποστέρησης τους από την δυνατότητα ς σε χρηματοδότησής τους από τις Τράπεζες, συστήνουμε στα μέλη μας στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια εξυπηρέτησης των πασχόντων συνανθρώπων μας, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις δυσλειτουργίες που μπορεί να προκύψουν στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

Τους καλούμε να παρέχουν τις τους με το αίσθημα ευθύνης και προσφοράς που αρμόζει στους λειτουργούς υγείας, όπως το πράττουν μέχρι τώρα, την δύσκολη αυτή περίοδο που διέρχεται η χώρα μας.

Καλούμε όλα τα μέλη μας να συνταγογραφούν και να εκδίδουν παραπεμπτικά εξετάσεων με τον επιστημονικό τρόπο που αρμόζει, αρνούμενοι να υποκύψουν σε πιέσεις, λόγω ανασφάλειας, ασφαλισμένων για προμήθεια φαρμάκων με σκοπό την αποθήκευσή τους. Κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς θεραπεία και κανείς ασφαλισμένος χωρίς ιατρική κάλυψη. ΓΙ' αυτό τον λόγο επί πλέον συστήνουμε στους ελεύθερους ιατρούς μέλη μας, να εξετάζουν χωρίς να λαμβάνουν αμοιβή από όσους είναι αδύναμοι οικονομικά και έχουν ανάγκη ιατρικής ς, εκδίδοντας μηδενική απόδειξη τουλάχιστον μέχρι την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015.

Ελπίζουμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η δύσκολη για όλους μας θα διαρκέσει όσον το δυνατόν λιγότερο.

 

Τέλος, ευχόμαστε να επικρατήσει σε όλα τα επίπεδα, νηφαλιότητα, ψυχραιμία, και , απεμπολώντας αυτοκαταστροφικές λογικές και συμπεριφορές. Η κοινωνική συνοχή αυτήν την περίοδο πρέπει να διαφυλαχθεί πάση θυσία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση