Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Υποστελεχωμένο το Νοσοκομείο Βόλου
Υποστελεχωμένο το Νοσοκομείο Βόλου

Υποστελεχωμένο το Νοσοκομείο Βόλου

Απογοητευτική  η συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση 

Την στελέχωση με προσωπικό των κλινικών του οσοκομείου Βόλου ζητούν για άλλη μια ορά οι γιατροί του “Αχιλλοπούλειου” που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί κινητοποίηση, με μικρή όμως συμμετοχή.

Όπως επισημάνθηκε, δεν λειτουργεί ο νέος μαγνητικός τομογράφος, που αποκτήθηκε πρόσφατα, μετά από προσπάθειες χρόνων, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού για να τον δουλέψει.

Ο πρόεδρος των οσοκομειακών γιατρών Παύλος Μαλινδρέτος επισήμανε πως τέτοιου είδους κινητοποιήσεις έχουν χάσει την αίγλη που είχαν κάποτε, αλλά σκοπός ήταν να δώσουν το μήνυμα ότι οι γιατροί δεν μπορούν πλέον να κρατήσουν όρθιο το , και χρειάζονται βοήθεια.

Αναφορικά με τα χειρουργεία οι γιατροί έχουν ζητήσει να αποσπαστούν από τη Λάρισα συνάδελφοί τους που θέλουν να βοηθήσουν, ενώ ο κ. Μαλινδρέτος ενημέρωσε πως από τις δύο τακτικές αίθουσες που είχαν οι χειρουργοί, έχει χαθεί η μία και από έξι φορές την εβδομάδα που είχαν αίθουσες χειρουργείου έχουν πλέον τρεις.
Το γεγονός αυτό έχει πάει τέσσερις μήνες πίσω τα τακτικά χειρουργεία. «Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε όλοι, ενώ κάναμε αυτή την προσπάθεια να φτιάξουμε από τις πιο σύγχρονες αίθουσες χειρουργείου στο Νοσοκομείο του Βόλου και τελικά να καθόμαστε και να την κοιτάμε απέξω».

Οι γιατροί καταγγέλλουν πως σε περίπτωση που φύγουν οι συμβασιούχοι θα μείνουν με το 50% του δυναμικού όσον αφορά στους οφθαλμίατρους, στους γαστρεντερολόγους, ενώ και από την αιμοδοσία θα φύγει μία από τους δύο γιατρούς.
Επίσης παρατηρούνται μεγάλα προβλήματα στην παιδιατρική και την ουρολογική, αλλά και στις υπόλοιπες ειδικότητες και επιπλέον έχει γίνει η για την εγκατάσταση της μονάδας στεφανιογράφου.

Οι συνταξιούχοι

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Γιώργος Ρούσσας που μαζί με μέλη του συλλόγου συμμετείχε στην κινητοποίηση ανέφερε πως στις 23 του μήνα που έγινε μια πανελλαδική συγκέντρωση των γιατρών των νοσοκομείων στη Αθήνα, φάνηκε ότι το πρόβλημα της υγείας είναι πολύ σοβαρό. Έτσι οι συνταξιουχικές οργανώσεις της περιοχής θέλησαν να συμπαρασταθούν, βάζοντας σε πρώτο πλάνο θέμα της υγείας.
Η Κατερίνα Παπανάτσιου

Με αφορμή τη σημερινή (7-11-2019) κινητοποίηση της ένωσης των γιατρών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας η βουλευτής Μαγνησίας  Κ.
Παπανάτσιου έκανε τη παρακάτω δήλωση: “Βασικός άξονας της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η στήριξη του Δημόσιου τομέα και η εξασφάλιση του κοινωνικού κράτους. Τα νοσοκομεία, τα σχολεία, οι υπηρεσίες του Δημοσίου γενικότερα, δεν πρέπει να θεωρούνται με αυτοσκοπό το κέρδος. Αποτελούν τον σταθερό πυλώνα του Κοινωνικού Κράτους, το οποίο οφείλει να παρέχει τις υπηρεσίες του, προς όφελος των πολιτών.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής που, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ακολουθήσαμε πιστά, ήταν συγκεκριμένα για το Γ.Ν. Βόλου, η απορρόφηση
συνολικού ποσού 5 εκατ. ευρώ, από διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα, για την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής του και τη δημιουργία 32 νέων δομών,
ώστε να παρέχει στους πολίτες του Βόλου υψηλού επιπέδου νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ενδεικτικά αναφέρονται: η απόκτηση Μαγνητικού Τομογράφου, Ακτινογραφικού Ψηφιακού Συγκροτήματος, η Ψηφιακή Χειρουργική Αίθουσα, ο
Υπερηχογράφος Υψηλής Ευκρίνειας, το Εργαστήριο Εμφύτευσης Βηματοδοτών και η πρόσφατη υπογραφείσα για προμήθεια στεφανιογράφου, και
εγκατάσταση ακτινοδιαπερατής επεμβατικής τράπεζας για τοποθέτηση βηματοδοτών για τη πλήρη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου.

Ταυτόχρονα, τα τελευταία 4 έτη, πραγματοποιήθηκαν 43 μόνιμου ιατρικού προσωπικού και 21 επικουρικών γιατρών, ενώ είχαν δρομολογηθεί πριν τις
εκλογές και είχαν φτάσει στη διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων, 16 θέσεις μονίμου ιατρικού προσωπικού, που ήταν απαραίτητο και για τη λειτουργία των προσφάτως
αποκτηθέντων μηχανημάτων, όπως του μαγνητικού τομογράφου.

Επίσης, για το αυτόνομο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), είχε δρομολογηθεί η επαναπροκήρυξη έξι άγονων θέσεων μονίμων και αναμενόταν η έγκριση του
Υπουργείου Υγείας, για έξι θέσεις επικουρικών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

Σίγουρα αυτά που έπρεπε να γίνουν ώστε να δημιουργηθεί ένα Δημόσιο Υγείας σύγχρονο, με όλο το φάσμα των υπηρεσιών φροντίδας, προσβάσιμο και
φιλικό σε όλους τους πολίτες, ήταν πολλά. Αλλά αυτός ήταν ο σκοπός μας και προς αυτόν προχωρούσαμε.

Τέσσερεις μήνες μετά την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης, παρατηρείται πάγωμα της διαδικασίας για τη πρόσληψη των 16 μόνιμων γιατρών, πάγωμα της διαδικασία για την επαναπροκήρυξη των θέσεων των γιατρών των ΤΕΠ, ενώ αναμένεται η απόλυση 5 επικουρικών γιατρών, αφού δεν έχει δοθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση μέσω ΠΔΕ για την ανανέωση των συμβάσεών τους.

Επιπλέον, πρόσφατα ανακοινώθηκε σημαντική περικοπή της χρηματοδότησης του Γ.Ν. Βόλου κατά 500.000 ευρώ, σαν συνέπεια της περικοπής της χρηματοδότησης της 5ης Υγειονομικής Περιφέρεις Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κατά 3 εκατ. ευρώ από τα αρχικώς προϋπολογισθέντα. Αυτό θα έχει ως συνέπεια την εμφάνιση σημαντικών δυσκολιών στη καθημερινή λειτουργία του Γ.Ν. Βόλου.

Όλα τα παραπάνω υποδεικνύουν ότι στόχος της σημερινής κυβέρνησης είναι η σταδιακή και απαξίωση της Δημόσιας Υγείας, ώστε να διευκολυνθεί η
είσοδος του ιδιωτικού τομέα στο Δημόσια Νοσοκομεία. Κάτι, άλλωστε, που συστηματικά αναφέρει και ο νυν υπουργός Υγείας στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Τάσσομαι στο πλευρό των εργαζομένων του Γ.Ν. Βόλου και των Κ.Υ Μαγνησίας, που σήμερα διαμαρτύρονται για την δρομολογούμενη της Δημόσιας Υγείας και καλώ τους πολίτες της πόλης του Βόλου να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Η Δημόσια δωρεάν Υγεία είναι δικαίωμα όλων μας”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση