Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Τουλάχιστον 15 συλλήψεις για την υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμάκων
Τουλάχιστον 15 συλλήψεις για την υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμάκων

Τουλάχιστον 15 συλλήψεις για την υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμάκων

 Κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά

Τουλάχιστον δεκαπέντε άτομα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της επιχείρησης της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για την υπόθεση που αφορά σε παράνομη διακίνηση φαρμακευτικών σκευασμάτων υψηλού κόστους.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό έχουν κατασχεθεί σημαντικές ποσότητες φαρμάκων και χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η αφορά σε μεγάλο παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων μεγάλης χρηματικής αξίας, στο οποίο εμπλέκονται , νοσηλευτές και φαρμακοποιοί.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, τα ακριβά που διακινούσαν είναι αποκλειστικά για νοσοκομειακή χρήση. Γιατροί και νοσηλευτές που εμπλέκονται στο φέρονται να έπαιρναν τα είτε μέσω παράνομων και εικονικών συνταγογραφήσεων, είτε κλέβοντάς τα από τα νοσοκομεία.

Τα φάρμακα στη συνέχεια τα πωλούσαν παράνομα οι ίδιοι, είτε τα έδιναν στους φαρμακοποιούς οποίοι με τη σειρά τους τα διοχέτευαν παράνομα.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκονται και δύο εξειδικευμένες νοσηλεύτριες στο ογκολογικό τμήμα του Λαϊκού οσοκομείου, οι οποίες ελέγχονται ως ύποπτες.
 Μάλιστα κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας μετέβη το πρωί στο «Λαϊκό» για να προβεί σε καταμέτρηση των σκευασμάτων και αντιπαραβολή με τις επίσημες λίστες προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ς.
Σε μια πρώτη αντίδραση εκ μέρους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ο Κ. Θεοδοσιάδης δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη και δεν έχει εκδοθεί επίσημη έως τώρα, σε κάθε περίπτωση όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμάκων, από όπου και αν προέρχονται πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με το συμφέρον και την υγεία των ασφαλισμένων».
Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση