Βρίσκεστε εδώ:  / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Συνάντηση Ι.Σ.Μ. με διοικητή Νοσοκομείου Βόλου
Συνάντηση Ι.Σ.Μ. με διοικητή Νοσοκομείου Βόλου

Συνάντηση Ι.Σ.Μ. με διοικητή Νοσοκομείου Βόλου

Το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας (Ι.Σ.Μ.) αποτελούμενο από τον πρόεδρο Ευθύμιο Τσάμη, την αντιπρόεδρο Αγγελική Γιοβάννη-Μπέη και το γενικό γραμματέα Αντώνη Καρζή, συναντήθηκε με το διοικητή του Αχιλλοπουλείου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου Ιωάννη Ντόκο, χθες Τρίτη  17 Νοεμβρίου 2020 .

Η αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του και είναι η τρίτη που πραγματοποιείται το τελευταίο οκτάμηνο με θέμα συζήτησης τα προβλήματα του Νοσοκομείου Βόλου σε σχέση με την Πανδημία -19.

Ιδιαίτερο θέμα συζήτησης αποτέλεσε το πρόβλημα της υποστελέχωσης, κυρίως σε ιατρικό προσωπικό, που αναδεικνύεται με δραματικό τρόπο σε συνδυασμό με την εκρηκτική αύξηση του αριθμού ασθενών με κορωναϊό.

Είναι αποδεκτό ότι εκτός των τεράστιων ευθυνών των αρμοδίων για τη δραματική υποστελέχωση του Νοσοκομείου Βόλου, προέχει η εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων εν μέσω της δίνης των γεγονότων, με ασφυκτικά τα περιθώρια για την εφαρμογή αυτών των λύσεων.

Ο Ι.Σ.Μ. παγίως είναι υπέρ της κάλυψης όλων των προβλεπόμενων θέσεων των ιατρών στα Νοσοκομεία με μόνιμους ιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και καλά αμειβομένους.

Ο Ι.Σ.Μ. θεωρεί ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης με ιατρούς θα πρέπει να αντιμετωπισθεί αρχικά με ανακατανομή των υφιστάμενων δυνάμεων των υπηρετούντων ιατρών του Νοσοκομείου, οι οποίοι ασχέτως ειδικότητας θα συνδράμουν στο βαρύτατο έργο των ιατρών των Παθολογικών κλινικών, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Ντόκο, έχει δρομολογηθεί.

Σε επόμενο στάδιο θα πρέπει να ενσωματωθεί στο Νοσοκομείο και μέρος των υπηρετούντων στα Περιφερειακά Κέντρα Υγείας ειδικών ιατρών, χωρίς να καταργηθεί όμως η λειτουργία αυτών των δομών.

Σε τελικό στάδιο και αναλόγως των υπαρχόντων κενών, που θα καταγραφούν, μπορούν να ενσωματωθούν ιατροί ελεύθεροι επαγγελματίες, που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στην πρόσκληση, που είχε απευθύνει ο Ι.Σ.Μ. προς αυτούς αρκετές ημέρες πριν τη σημερινή αργοπορημένη πρόσκληση του Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. προς τους Ιατρικούς Συλλόγους και την πρόσφατη επίσης αργοπορημένη πρόταση του Υπουργείου Υγείας για σύναψη σύμβασης των ιατρών με την 5η Υ.ΠΕ. με σκοπό την ενδυνάμωση των Νοσοκομείων.

Εκ μέρους του Ι.Σ.Μ. αποσαφηνίστηκε ότι η συμμετοχή των ελευθέρων επαγγελματιών ιατρών αποτελεί επικουρική λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Βόλου και δεν είναι δυνατό να προκαθορισθεί ο αριθμός των επιθυμούντων να συμμετάσχουν σε αυτή, λόγω των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων.

Να σημειωθεί ότι από ημερών καταρτίζεται κατάλογος εθελοντών ιατρών μελών του Ι.Σ.Μ., ο οποίος αριθμεί μέχρι σήμερα 12 άτομα, εμπλουτίζεται με την πάροδο των ημερών και θα αποσταλεί σύντομα στην 5η Υ.ΠΕ.

Από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε δυστυχώς διαπιστώθηκε ότι δεν υφίσταται ακόμη καθορισμένο πλαίσιο ενσωμάτωσης και ένταξης εθελοντών ιατρών στο δυναμικό του Νοσοκομείου Βόλου.

Μάλιστα εθελοντής ιατρός μέλος του Ι.Σ.Μ. που παρίστατο στην και εκδήλωσε την επιθυμία του να ενταχθεί αμισθί από αύριο στο δυναμικό του Νοσοκομείου Βόλου, έλαβε αρνητική απάντηση λόγω απουσίας του προαναφερθέντος πλαισίου.

Εκ μέρους του Ι.Σ.Μ. προτάθηκε η σύγκληση ευρείας σύσκεψης με τη συμμετοχή της διοίκησης της 5ης Υ.ΠΕ. και του Νοσοκομείου Βόλου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των Δήμων της Μαγνησίας, των βουλευτών και λοιπών φορέων (Αστυνομίας, Στρατού κ.λπ.) προκειμένου να βοηθηθεί το Νοσοκομείο  να αντεπεξέλθει στα γενικότερα προβλήματα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα προτάθηκε στον κ. Ντόκο να αναλάβει ο ίδιος την πρωτοβουλία σύγκλησης αυτής της σύσκεψης.

Τέλος, για μια ακόμη φορά επισημάνθηκε η μεγάλη σημασία της οργάνωσης δικτύου Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης με ενεργοποίηση του Κέντρου Υγείας Βόλου και του Κέντρου Αναφοράς Εμπύρετων Νοσημάτων με επί πλέον στελέχωση του με ελεύθερους επαγγελματίες ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ συγχρόνως μπορεί να δημιουργηθεί δίκτυο συμβεβλημένων ελευθέρων επαγγελματιών ιατρών.

Με αυτή την οργάνωση και σε συνδυασμό με αύξηση του αριθμού των εξετάσεων για κορωναϊό (PCR & Rapid test) στο Κέντρο Υγείας Βόλου είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται οργανωμένα και αποτελεσματικά τα εμπύρετα περιστατικά εκτός Νοσοκομείου, προκειμένου η διαλογή αυτών να μην επιβαρύνει τους Νοσοκομειακούς ιατρούς.

Ο Ι.Σ.Μ. θεωρεί ότι οι δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε απαιτούν συστράτευση όλων των δυνάμεων και φορέων, γρήγορες αποφάσεις και κοινή λογική.

Προς αυτήν την κατεύθυνση θα είναι παρών για να βοηθήσει με τις δυνάμεις, που διαθέτει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουμε από την Πανδημία -19.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η Σύλληψη της Αγίας Άννης #ΙερόςΝαόςΑγίαςΆννηςΒόλου - https://t.co/NTVaI61G11 -

  • Οδηγίες για τη γρίπη των πτηνών #γρίπητωνπτηνών - https://t.co/eFkSiM4833 -

  • Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Βόλο δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης #σύστασησυμμορίας - https://t.co/eKz1GAtQUf -

"Αλιεύοντας" την είδηση