Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Συνάντηση δυτών με την αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ για την υπερβαρική ιατρική
Συνάντηση δυτών με την αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ για την υπερβαρική ιατρική

Συνάντηση δυτών με την αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ για την υπερβαρική ιατρική

Συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων , πραγματοποίησαν στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοδυτών Βόλου, κ. Πιλάτος, ο πρόεδρος της Λέσχης Εθελοντών Βατραχανθρώπων Κεντρικής Ελλάδας κ. Μπίσδρας και ο εκπαιδευτής καταδύσεων κ. Ζούμπος.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του δ/ντή της Χειρουργικής Κλινικής του «υ» Νοσοκομείου Βόλου και περιφερειακού αυμβούλου κ. Λιούπη, είχε ως μοναδικό θέμα την λειτουργία θαλάμου αποπίεσης, ο οποίος πριν από χρόνια είχε δοθεί ως δωρεά στο και μέχρι σήμερα είναι ανενεργός.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων ζήτησαν να ενημερωθούν για το ενδεχόμενο λειτουργίας θαλάμου αποπίεσης, κάτι που όπως τόνισαν αφορά στην ασφάλεια των δυτών.

Η κ. Κολυνδρίνη τόνισε ότι η πολιτική βούληση από πλευράς ς ς υπάρχει και είναι δεδομένη, ωστόσο δεν εξαρτάται από την η δημιουργία αίθουσας υπερβαρικής ιατρικής, αλλά αποκλειστικά από το Υπουργείο. Υπογράμμισε δε ότι η Περιφέρεια θα προωθήσει για άλλη μια φορά το όλο θέμα, με αφορμή βεβαίως και την έναρξη των εργασιών των επισκέψιμων ενάλιων αρχαιολογικών χώρων.

Όπως εξήγησε αναλυτικά ο κ. Λιούπης, στον Οργανισμό Λειτουργίας που στέλνει το προς την εκάστοτε και την κάθε πολιτική του Υπουργείου Υγείας, πάντα συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία αίθουσας υπερβαρικής ιατρικής, η οποία χρειάζεται δύο γιατρούς και 5 νοσοκόμους με εξειδικευμένες γνώσεις για να λειτουργήσει.

Την αποκλειστική ευθύνη την έχει το Υπουργείο που αρχικά θα πρέπει να εγκρίνει το οργανόγραμμα του νοσοκομείου όπου θα περιλαμβάνεται και το Τμήμα Υπερβαρικής Ιατρικής.

Τέλος οι εκπρόσωποι των Συλλόγων ευχαρίστησαν θερμά την κ. Κολυνδρίνη, αλλά και τον κ. Λιούπη για την πλήρη που τους παρείχαν, αλλά και για την στήριξη της Περιφέρειας στο θέμα που τους αφορά και που είναι η ασφάλεια των δυτών, αλλά και η παροχή πολλαπλών και σημαντικών ιατρικών παροχών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση