Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Συνάντηση Αθανάσιου Λιούπη με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου
Συνάντηση Αθανάσιου Λιούπη με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου

Συνάντηση Αθανάσιου Λιούπη με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου

 

Το Νοσοκομείο Βόλου επισκέφθηκε χθες ο βουλευτής Ν.Μγνησίς  , όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση και εκπροσώπους των ιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων. Μαζί τους συζήτησε για την πορεία της πανδημίας του κορωναϊού , την ετοιμότητα του νοσηλευτικού ιδρύματος, αλλά και για τα προτα που υπάρχουν.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι ψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ένα διαχρονικό πρόβλημα του Νοσοκομείου. Αναφορικά με τις 14 θέσεις των ιατρών, οι οποίες έχουν προκηρυχθεί, επισημάνθηκε πως η διαδικασία των κρίσεων ολοκληρώθηκε και αναμένεται το ΦΕΚ για τον διορισμό τους.

Παράλληλα ο κ. Λιούπης τόνισε πως σε συνεργασία με την Διοίκηση του Νοσοκομείου θα διεκδικηθούν περαιτέρω μόνιμες θέσεις ιατρικού αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς κρίνεται απαραίτητο, όσο ποτέ άλλοτε, η πλήρης στελέχωση των κλινικών, από τη στιγμή που το Νοσοκομείο Βόλου πλέον νοσηλεύει ασθενείς με ήπια συμπτώματα Covid-19 τόσο σε θαλάμους αρνητικής πίεσης όσο και στην ειδική κλινική κορωναϊού, που έχει συσταθεί.

Ακόμη, συζητήθηκε το ζήτημα της  προμήθειας μοριακού αναλυτή, που θα επισπεύσει τα αποτελέσματα στα ύποπτα για κορωναϊό. Όπως σημειώθηκε, την Πέμπτη το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Βόλου θα λάβει τη σχετική απόφαση για την προμήθειά του, μετά από την έρευνα αγοράς που έχει προηγηθεί κι έπειτα θα ακολουθήσει αίτημα προς την και το Υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου κατά 160.000-170.000  ευρώ περίπου, για το κόστος των αντιδραστηρίων για διάστημα περίπου έξι μηνών.

Να σημειωθεί πως ο κ. Λιούπης είχε θέσει προ μηνός το θέμα στους υπουργούς κ.κ. Κικίλια και Κοντοζαμάνη, οι οποίοι εκφράστηκαν θετικά στην ενίσχυση του υ με μοριακό αναλυτή PCR.

Ο κ. Λιούπης τόνισε πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να εξοπλιστεί το Νοσοκομείο Βόλου με τον μοριακό αναλυτή και τα απαραίτητα αντιδραστήρια, καθώς κρίνονται απαραίτητα όχι μόνο για την ανίχνευση του κορωναϊού αλλά και άλλων ιών.

Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε εκτενώς ήταν ο επικαιροποιημένος Οργανισμός του Νοσοκομείου Βόλου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, προωθεί την δημιουργία νέων Τμημάτων όπως Ακτινοθεραπευτικού, Υπερβαρικής και Παρηγορικής Ιατρικής.

Ο νέος Οργανισμός, ο οποίος θα εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας- σχετική συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί με όλους τους βουλευτές του νομού Μαγνησίας στο Υπουργείο Υγείας προ διμήνου – θα δώσει τη δυνατότητα στο Νοσοκομείο Βόλου να προσθέσει απαραίτητα Τμήματα και να προσφέρει ακόμη καλύτερες παροχές υγείας στους πολίτες και τους επισκέπτες του νομού.

Ο κ. Λιούπης μετά την εποικοδομητική συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε σε οικείο κλίμα, επισκέφθηκε όλα τα Τμήματα του Νοσοκομείου και μίλησε με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εκφράζοντας τη στήριξη και την ευγνωμοσύνη του για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν και συνεχίζουν να καταβάλλουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προσφέροντας υψηλού επιπέδου  σε όλους τους νοσηλευόμε.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση