Βρίσκεστε εδώ:  / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Συγκέντρωση συνταξιούχων, γιατρών και εργαζόμενων στο Νοσοκομείο
Συγκέντρωση  συνταξιούχων, γιατρών και εργαζόμενων στο Νοσοκομείο

Συγκέντρωση συνταξιούχων, γιατρών και εργαζόμενων στο Νοσοκομείο

Μικρή ήταν η συμμετοχή των συνταξιούχων στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Βόλου, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των γιατρών και των εργαζομένων στα Νοσοκομεία, που για άλλη μια φορά δεν έδωσαν το παρών στη συγκέντρωση.

Γιατροί και εργαζόμενοι “κρούουν κώδωνα κινδύνου” για την υποστελέχωση του ιδρύματος και την έλλειψη χρηματοδότησης που έχουν επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών και οι συνταξιούχοι τους συμπαραστέκονται ζητώντας κρατική χρηματοδότηση προς τα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας Νίκος Χαυτούρας τόνισε ότι η συμμετοχή στην κινητοποίηση θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη, διότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, η διάλυση της δημόσιας υγείας δεν έχει προηγούμενο και η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο σε βάρος των πολιτών. Σύμφωνα με τον γιατρό, τα βασικά προβλήματα του νοσοκομείου είναι η υποστελέχωση, η έλλειψη ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σε βασικά μηχανήματα, όπως υπέρηχοι στην Καρδιολογική κλινική, ενώ υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος για τους εργαζόμενους στην Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας η οποία λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Κώστας Τράγαλος, ανέφερε ότι με την κινητοποίηση, οι εργαζόμενοι στέλνουν στην κυβέρνηση το μήνυμα ότι δεν αντέχουν άλλο. Όπως ανέγερε, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις, ειδικά σε προσωπικό και είναι πιθανό να αρχίσουν να κλείνουν κλινικές, αν συνεχίσουν να συνταξιοδοτούνται υπάλληλοι, χωρίς να γίνονται νέες προσλήψεις. Με αυτές τις συνθήκες, το Νοσοκομείο δεν έχει μέλλον, δεν μπορεί να επιβιώσει, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπόρων Θανάσης Κοντονίνας τόνισε ότι οι συνταξιουχικές οργανώσεις του Βόλου συμπαραστέκονται στους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου, οι οποίοι κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες μόνο και μόνο για να εξυπηρετούν όλους τους πολίτες που απευθύνονται στο νοσοκομείο, δεν αμείβονται και δεν έχουν στη διάθεσή τους τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Είναι απαραίτητη, όπως ανέφερε ο συνταξιούχος, η κρατική χρηματοδότηση προς τα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Περιοχή συνημμένων

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός για τα ακίνητα του Υπερταμείου - https://t.co/BlR44ciKgj -

  • Αυτοψία αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ στα έργα της Σκοπέλου - https://t.co/8nwccohZUL -

  • Στη Σκόπελο κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Κτηνιατρικής ΠΕΜΣ - https://t.co/cGkSgr1vmN -

"Αλιεύοντας" την είδηση