Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Συγκέντρωση συνταξιούχων, γιατρών και εργαζόμενων στο Νοσοκομείο
Συγκέντρωση  συνταξιούχων, γιατρών και εργαζόμενων στο Νοσοκομείο

Συγκέντρωση συνταξιούχων, γιατρών και εργαζόμενων στο Νοσοκομείο

Μικρή ήταν η συμμετοχή των συνταξιούχων στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το οσοκομείο Βόλου, στο πλαίσιο της 24ωρης ς των γιατρών και των εργαζομένων στα οσοκομεία, που για άλλη μια φορά δεν έδωσαν το παρών στη συγκέντρωση.

Γιατροί και εργαζόμενοι “κρούουν κώδωνα κινδύνου” για την υποστελέχωση του ιδρύματος και την έλλειψη χρηματοδότησης που έχουν επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών και οι συνταξιούχοι τους συμπαραστέκονται ζητώντας κρατική χρηματοδότηση προς τα νοσοκομεία και την .

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας ς Νίκος Χαυτούρας τόνισε ότι η συμμετοχή στην κινητο θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη, διότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, η διάλυση της δημόσιας υγείας δεν έχει προηγούμενο και η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο σε βάρος των πολιτών. Σύμφωνα με τον γιατρό, τα βασικά προτα του νοσοκομείου είναι η υποστελέχωση, η έλλειψη ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σε βασικά μηχανήματα, όπως υπέρηχοι στην Καρδιολογική κλινική, ενώ υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος για τους εργαζόμενους στην Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας η οποία λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Κώστας Τράγαλος, ανέφερε ότι με την κινητοποίηση, οι εργαζόμενοι στέλνουν στην το μήνυμα ότι δεν αντέχουν άλλο. Όπως ανέγερε, υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις, ειδικά σε προσωπικό και είναι πιθανό να αρχίσουν να κλείνουν , αν συνεχίσουν να συνταξιοδοτούνται υπάλληλοι, χωρίς να γίνονται νέες προσλήψεις. Με αυτές τις συνθήκες, το Νοσοκομείο δεν έχει μέλλον, δεν μπορεί να επιβιώσει, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπόρων Θανάσης Κοντονίνας τόνισε ότι οι συνταξιουχικές οργανώσεις του Βόλου συμπαραστέκονται στους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου, οι οποίοι κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες μόνο και μόνο για να εξυπηρετούν όλους τους πολίτες που απευθύνονται στο νοσοκομείο, δεν αμείβονται και δεν έχουν στη διάθεσή τους τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Είναι απαραίτητη, όπως ανέφερε ο συνταξιούχος, η κρατική χρηματοδότηση προς τα νοσοκομεία και την .

Περιοχή συνημμένων

"Αλιεύοντας" την είδηση