Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Συγκέντρωση σωματείων στο Νοσοκομείο Βόλου
Συγκέντρωση σωματείων στο Νοσοκομείο Βόλου

Συγκέντρωση σωματείων στο Νοσοκομείο Βόλου

Την επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμο προσωπικό και υποδομές, απαίτησαν σήμερα παγκόσμια μέρα της Υγείας, με στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Βόλου, σωματεία και φορείς της περιοχής.

Από κοινού με το προσωπικό εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ύψωσαν τη φωνή τους καταγγέλλοντας την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που ένα χρόνο τώρα κουνάει το δάκτυλο στον λαό καλλιεργώντας την ατομική ευθύνη για να κρύψει τις δικές της τεράστιες ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας.

Η πολιτική της εμπορευματοποίησης της Υγείας, η αντίληψη του κόστους – οφέλους που ακολουθούν όλα τα αστικά κόμματα και είναι στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ολέθριες συνέπειες για το λαό και το δικαίωμά του στην Υγεία.

Πεθαίνει επειδή δεν υπάρχουν ΜΕΘ όπως ανέφερε και στην τοποθέτησή του ο Κώστας Στεργίου πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας “Μήτσος Παπαρήγας”,  λέγοντας ότι είναι πλέον ώριμη η ανάγκη της επίταξης των ιδιωτικών κλινικών για να σωθούν ζωές.

Στις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές που υπάρχουν στο Νοσοκομείο του Βόλου αναφέρθηκε ο Ντίνος Μηνδρινός πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου,  τονίζοντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει το προσωπικό στη μάχη της πανδημίας. Ανέδειξε ακόμα τα πάγια αιτήματα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο όπως:

-Μονιμοποίηση Επικουρικών, Συμβασιούχων, προσωπικού ΟΑΕΔ και Εργολαβικών. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Νοσοκομείου. –Χαρακτηρισμό θανάτου συναδέλφων από κορωναϊό ως εργατικό ατύχημα.

– Άμεση στελέχωση με προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Υπάρχουν πάνω από 400 κενές οργανικές θέσεις, εκ των οποίων πάνω από 200 θέσεις είναι στην νοσηλευτική υπηρεσία.

Ο Θοδωρής Γεωργαδάκης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με άμεση στελέχωση με γιατρούς και νοσηλευτές στα Κέντρα Υγείας που τα έχει τόσο ανάγκη ιδιαίτερα ο της υπαίθρου.

Είπε ακόμα ότι πρέπει να επιταχθεί και ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας και όχι να θησαυρίζουν οι κλινικάρχες εκμεταλλευόμενοι τον πόνο των ανθρώπων.

Εκτός από τα υγειονομικά σωματεία, στη συμμετείχαν ακόμα τα παρακάτω σωματεία: Συνδικάτο Μετάλλου «ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ», Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας, Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου ς, , Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Μαγνησίας, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Μαγνησίας, Φοιτητικός Σύλλογος Φυτικής Παρς Πανεπιστημίου ς, Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανολόγων – Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση