Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατρών και φορέων αύριο στο Νοσοκομείο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατρών και φορέων   αύριο στο Νοσοκομείο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατρών και φορέων αύριο στο Νοσοκομείο

Απεργούν αύριο Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί, με αφορμή την «οδηγία» για «οικονομία» στα των νοσηλευόμενων και στις 11 το πρωί καλούν τους φορείς και τους πολίτες σε έξω από το «Αχιλλοπούλειο» Βόλου.

Η Ένωση Ιατρών υ και Κέντρων Υγείας Ν. ς δηλώνει την αντίθεσή της σε οποιαδήποτε μείωση φαρμακευτικής δαπάνης του Γ.Ν. Βόλου που θα έχει τραγικές συνέπειες στην υγεία των ασθενών.

«Είναι προκλητικό να ζητείται η για το 3ο τετράμηνο του να είναι 470.000 € ενώ για τα δύο προηγούμενα τετράμηνα του έτους δαπανήθηκαν 4,3 εκ. €. Οποιαδήποτε σύσταση – κοινοποίηση από πλευράς διοίκησης για οικονομία και περικοπές στις θεραπείες των νοσηλευόμενων είναι προκλητική προσβάλλει την αξιοπρέπεια των ασθενών και του ιατρικού προσωπικού. Για την διοίκηση θα πρέπει να είναι μονόδρομος η διεκδίκηση, ανάλογης με τις ανάγκες, γενναίας χρηματοδότησης, και όχι οι συστάσεις για παζάρεμα, περικοπές στις θεραπείες των συνανθρώπων μας», επισημαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Όπως αναφέρουν, δεν θα συμβιβαστούν σε καμία περίπτωση με το κουτσούρεμα της θεραπείας των ασθενών.

Η ΕΙΝΚΥΜ τονίζει ότι δεν μπορεί να έχει κλειστά τα μάτια στην εγκατάλειψη της πρωτοβάθμιας (κατάρρευση ΠΕΔΥ, τραγικές ελλείψεις προσωπικού Ιατρικού και Νοσηλευτικού, ελλείψεις οδηγών ασθενοφόρων ελλείψεις υλικών) και στην τραγική υποστελέχωση σε ιατρικό και .
Η ΕΙΝΚΥΜ δεν μπορεί να αδιαφορεί για τις κλειστές κλίνες ΜΕΘ ελλείψεις νοσηλευτών και να μην αγωνιά για το κλινικών που λειτουργούν με προσωρινούς συμβασιούχους ιατρούς που θα φύγουν αύριο ενώ οι μόνιμοι γιατροί οδεύουν προς εξαφάνιση. «Η μόνη λύση είναι η γενναία χρηματοδότηση και γενναίες μόνιμες προσλήψεις. Οποιαδήποτε μπαλώματα διαιωνίζουν το πρόβλημα της τραγικής υποστελέχωσης. Δεν αποτελούν λύση και έχουν αποπροσανατολιστικό χαρακτήρα, γκρεμίζοντας αθόρυβα τις δομές δημόσιας υγείας», αναφέρουν.

Η στάση της ΕΙΝΚΥΜ μπροστά στη κατάρρευση της Δημόσιας υγείας δεν μπορεί να είναι αδιάφορη και παθητική, αλλά δυναμική και διεκδικητική, να αναδεικνύει τα προτα, κανείς δεν μπορεί να τη φιμώσει. Οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού και κατατρομοκράτησης από όπου και αν προέρχεται θα μας βρει απέναντι γιατί εξυπηρετεί τις πολιτικές λιτότητας και εν τέλει το γκρέμισμα της δημόσιας υγείας, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΙΝΚΥΜ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση