Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατρών και φορέων αύριο στο Νοσοκομείο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατρών και φορέων   αύριο στο Νοσοκομείο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γιατρών και φορέων αύριο στο Νοσοκομείο

Απεργούν αύριο Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί, με αφορμή την «οδηγία» για «» στα φάρμακα των νοσηλευόμενων και στις 11 το πρωί καλούν τους φορείς και τους πολίτες σε συγκέντρωση έξω από το «» Βόλου.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας . Μαγνησίας δηλώνει την αντίθεσή της σε οποιαδήποτε φαρμακευτικής δαπάνης του Γ.. Βόλου που θα έχει τραγικές συνέπειες στην των ασθενών.

«Είναι προκλητικό να ζητείται η φαρμακευτική δαπάνη για το 3ο τετράμηνο του 2016 να είναι .000 € ενώ για τα δύο προηγούμενα τετράμηνα του έτους δαπανήθηκαν 4,3 εκ. €. Οποιαδήποτε σύσταση – κοινοποίηση από πλευράς διοίκησης για και περικοπές στις θεραπείες των νοσηλευόμενων είναι προκλητική προσβάλλει την αξιοπρέπεια των ασθενών και του ιατρικού προσωπικού. Για την διοίκηση θα πρέπει να είναι μονόδρομος η διεκδίκηση, ανάλογης με τις ανάγκες, γενναίας χρηματοδότησης, και όχι οι συστάσεις για παζάρεμα, περικοπές στις θεραπείες των συνανθρώπων μας», επισημαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Όπως αναφέρουν, δεν θα συμβιβαστούν σε καμία περίπτωση με το κουτσούρεμα της θεραπείας των ασθενών.

Η ΕΙΝΚΥΜ τονίζει ότι δεν μπορεί να έχει κλειστά τα μάτια στην εγκατάλειψη της πρωτοβάθμιας (κατάρρευση ΠΕΔΥ, τραγικές προσωπικού Ιατρικού και Νοσηλευτικού, οδηγών ασθενοφόρων ελλείψεις υλικών) και στην τραγική υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Η ΕΙΝΚΥΜ δεν μπορεί να αδιαφορεί για τις κλειστές κλίνες νοσηλευτών και να μην αγωνιά για το μέλλον κλινικών που λειτουργούν με προσωρινούς συμβασιούχους ιατρούς που θα φύγουν αύριο ενώ οι μόνιμοι γιατροί οδεύουν προς . «Η μόνη λύση είναι η γενναία χρηματοδότηση και γενναίες μόνιμες προσλήψεις. Οποιαδήποτε μπαλώματα διαιωνίζουν το πρόβλημα της τραγικής υποστελέχωσης. Δεν αποτελούν λύση και έχουν αποπροσανατολιστικό χαρακτήρα, γκρεμίζοντας αθόρυβα τις δομές δημόσιας υγείας», αναφέρουν.

Η στάση της ΕΙΝΚΥΜ μπροστά στη κατάρρευση της Δημόσιας υγείας δεν μπορεί να είναι αδιάφορη και παθητική, αλλά δυναμική και διεκδικητική, να αναδεικνύει τα προβλήματα, κανείς δεν μπορεί να τη φιμώσει. Οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού και κατατρομοκράτησης από όπου και αν προέρχεται θα μας βρει απέναντι γιατί εξυπηρετεί τις πολιτικές λιτότητας και εν τέλει το γκρέμισμα της δημόσιας υγείας, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΙΝΚΥΜ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Θεσσαλονίκη: Μόνο στρατιωτική παρέλαση διάρκειας 60 λεπτών #Θεσσαλονίκη - https://t.co/eqbcCauvmu -

  • Παπανάτσιου: «Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα "καίνε" την αγροτική παραγωγή » - https://t.co/F39w94GiDZ… -

  • Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο #ΠαναγίαςΔαμάστας - https://t.co/FBobUI9DHE -

"Αλιεύοντας" την είδηση