Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Στον πρωθυπουργό για τη δημιουργία ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο ΑΓΝΒ ο Αθ. Λιούπης
Στον πρωθυπουργό για τη δημιουργία ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο ΑΓΝΒ ο Αθ. Λιούπης

Στον πρωθυπουργό για τη δημιουργία ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο ΑΓΝΒ ο Αθ. Λιούπης

Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνάντησε την Τρίτη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας νομού Μαγνησίας, Αθανάσιος Λιούπης, στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο  βουλευτής είχε τη δυνατότητα να εκθέσει στον πρωθυπουργό θέματα που αφορούν στο νομό Μαγνησίας αλλά και ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, ο βουλευτής εστίασε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς, οι οποίοι, προκειμένου να υποβληθούν σε ακτινοθεραπεία, υποχρεούνται να μεταβούν εκτός νομού, είτε στη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, ή την Αθήνα, με μεγάλο χρόνο αναμονής.

Ο κ. Λιούπης τόνισε τη σημασία που έχει η δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος εντός του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς σε όλη τη Θεσσαλία λειτουργούν μόλις δύο Τμήματα Ακτινοθεραπείας, εκ των οποίων το ένα στον ιδιωτικό τομέα.

Ο βουλευτής ανέλυσε τις συνθήκες που επικρατούν στη Μαγνησία και συνηγορούν υπέρ της δημιουργίας Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος. Συγκεκριμένα, ο του Νομού, που αριθμεί περί τους 220.000 κατοίκους, σε συνδυασμό με τα ευρωπαϊκά στατιστικά δεδομένα, κατατείνουν στο συμπέρασμα, ότι στη Θεσσαλία θα έπρεπε να λειτουργούν έξι γραμμικοί επιταχυντές δεδομένων, για να εξυπηρετούνται οι 3.000-3.600 ασθενείς που χρειάζονται ακτινοθεραπεία ετησίως.

Επιπλέον, με βάση τα στοιχεία της υπό εξέλιξη μελέτης του Εργαστηρίου Επιδημιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Θεσσαλίας διαφαίνεται μεγαλύτερη θνησιμότητα σε μορφές καρκίνου στη Μαγνησία σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο κ. Λιούπης τόνισε, ότι στο πλαίσιο της ιδιαίτερης δράσης και ευαισθητοποίησης που έχει επιδείξει η Κυβέρνηση σε θέματα αντιμετώπισης του καρκίνου, η ενίσχυση του με Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα είναι ένα ακόμα απαραίτητο βήμα στήριξης των καρκινοπαθών.

Ο πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα και επιφυλάχθηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο δημιουργίας Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος εντός του Νοσοκομείου Βόλου.

Ο βουλευτής είχε, επίσης, την ευκαιρία να επισημάνει στον πρωθυπουργό τη σημασία που έχει, ειδικά στην παρούσα οικονομική συγκυρία, να στηριχθούν ακόμα περισσότερο οι δράσεις καινοτομίας και έρευνας.

Η κυβέρνηση έχει ήδη θεσπίσει σημαντικά φορολογικά κίνητρα για τις start up εταιρείες. Ωστόσο, η Ελλάδα κατατάσσεται στις μέτρια καινοτόμες χώρες με βάση ευρωπαϊκά στοιχεία, γεγονός που δημιουργεί μεγάλα περιθώρια για περαιτέρω ενίσχυση της καινοτομίας, ειδικά στην περιφέρεια.

Καθώς η Μαγνησία επιδεικνύει σταθερό ενδιαφέρον σε θέματα καινοτομίας, ο κ. Λιούπης μετέφερε στον πρωθυπουργό αιτήματα για μέτρα επιπλέον στήριξης της έρευνας και της καινοτομίας εκ μέρους ακαδημαϊκών από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αλλά και επιχειρηματιών που λειτουργούν ήδη start up εταιρίες, καθώς και πολιτών που επιχειρούν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο αυτό.

Τέλος, ο κ. Λιούπης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη θερμή υποδοχή και την ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση