Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Στο πλευρό του συλλόγου των γονέων και πασχόντων από μεσογειακή αναιμία
Στο πλευρό του συλλόγου των γονέων και πασχόντων από μεσογειακή αναιμία

Στο πλευρό του συλλόγου των γονέων και πασχόντων από μεσογειακή αναιμία

Η Ζέττ Μ. Μκρή  για την πλήρωση θέσεως αιματολόγου στο .Ν. Βόλου 

Η πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών και Ν. Μαγνησίας, Ζέττα Μ. Μακρή, κατέθεσε, σήμερα 23 Δεκεμβρίου 2019, κοινοβουλευτική αναφορά για την ακύρωση της πλήρωσης του οργανικού κενού για τη θέση του αιματολόγου στο .Ν. Βόλου.

Η κ. Μακρή, ως πρώην υφυπουργός Υγείας, στηρίζει, με ιδιαίτερη ευαισθησία, την εύλογη των μελών του ως άνω συλλόγου. Η έγκειται στο γεγονός ότι, μόλις τον περασμένο Μάϊο, οι αρμόδιες αρχές προέβησαν στην προκήρυξη της θέσεως αιματολόγου στο , διαδικασία, όμως, που, δυστυχώς, δεν ολοκληρώθηκε καθώς μεσολάβησε η διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.

Σημειώνεται ότι, για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, οι πάσχοντες από μεσογειακή τυγχάνει να μεταγγίζονται, αρκετές φορές, χωρίς την παρουσία ιατρικού προσωπικού, καθώς οι μόλις δύο υπηρετούντες γιατροί αναγκάζονται να καλύπτουν όχι μόνο τις ανάγκες της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας, αλλά και των εξωτερικών ιατρείων δύο φορές την εβδομάδα, του Τ.Ε.Π. και οποιασδήποτε άλλης ς του Γ.Ν. Βόλου. Επιπρόσθετα, οι συγκεκριμένοι γιατροί υποχρεούνται να παρακολουθούν οποιοδήποτε αιματολογικό περιστατικό στα όρια του Νομού Μαγνησίας.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης απαιτείται, πλέον, άμεση ενημέρωση των ενδιαφερομένων από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας για την πρόθεση και τον τρόπο επίλυσης του ζητήματος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση