Βρίσκεστε εδώ:  / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Στο πλευρό του συλλόγου των γονέων και πασχόντων από μεσογειακή αναιμία
Στο πλευρό του συλλόγου των γονέων και πασχόντων από μεσογειακή αναιμία

Στο πλευρό του συλλόγου των γονέων και πασχόντων από μεσογειακή αναιμία

Η Ζέττα Μ. Μακρή  για την πλήρωση θέσεως αιματολόγου στο Γ.Ν. Βόλου 

Η πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας, Ζέττα Μ. Μακρή, κατέθεσε, σήμερα 23 Δεκεμβρίου 2019, κοινοβουλευτική αναφορά για την ακύρωση της πλήρωσης του οργανικού κενού για τη θέση του αιματολόγου στο Γ.Ν. Βόλου.

Η κ. Μακρή, ως πρώην υφυπουργός Υγείας, στηρίζει, με ιδιαίτερη ευαισθησία, την εύλογη διαμαρτυρία των μελών του ως άνω συλλόγου. Η διαμαρτυρία έγκειται στο γεγονός ότι, μόλις τον περασμένο Μάϊο, οι αρμόδιες αρχές προέβησαν στην προκήρυξη της θέσεως αιματολόγου στο Γ.Ν. Βόλου, διαδικασία, όμως, που, δυστυχώς, δεν ολοκληρώθηκε καθώς μεσολάβησε η διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.

Σημειώνεται ότι, για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία τυγχάνει να μεταγγίζονται, αρκετές φορές, χωρίς την παρουσία ιατρικού προσωπικού, καθώς οι μόλις δύο υπηρετούντες γιατροί αναγκάζονται να καλύπτουν όχι μόνο τις ανάγκες της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας, αλλά και των εξωτερικών ιατρείων δύο φορές την εβδομάδα, του Τ.Ε.Π. και οποιασδήποτε άλλης κλινικής του Γ.Ν. Βόλου. Επιπρόσθετα, οι συγκεκριμένοι γιατροί υποχρεούνται να παρακολουθούν οποιοδήποτε αιματολογικό περιστατικό στα όρια του Νομού Μαγνησίας.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης απαιτείται, πλέον, άμεση ενημέρωση των ενδιαφερομένων από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας για την πρόθεση και τον τρόπο επίλυσης του ζητήματος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η Εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε τα ονομαστήρια του ποιμενάρχου της - https://t.co/dIAWroyJgB -

  • Εκδηλώσεις του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού για την Παγκόσμια… - https://t.co/QugUF6tcxe -

  • "Τρέχουν" οι διαδικασίες για την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στον Βόλο - https://t.co/9DYPIljxnk -

"Αλιεύοντας" την είδηση