Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Στην αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ
Στην αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ

Στην αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ

Την αντιπεριφερειάρχη και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, επισκέφθηκαν στο γραφείο της, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, ο  Ευγενικός Αθανάσιος, διασώστης της βάσης ΕΚΑΒ Σκιάθου και ο Σταμνάς Κων/νος, ιατρός και δ/ντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

Συζητήθηκε μια σειρά από θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του ΕΚΑΒ, με τους κ.κ. Σταμνά και Ευγενικό να θέτουν υπόψη της αντιπεριφερειάρχη το θέμα ενίσχυσης της με ακόμη περισσότερα ασθενοφόρα.

Η κ. Κολυνδρίνη τους ενημέρωσε ότι τον Ιούνιο του εντάχθηκε στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, με απόφαση του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, για χρηματοδότηση ανάλογη πρόταση του ΕΚΑΒ, συνολικού ποσού 961.000,00 ευρώ.

Τρία χρόνια τώρα η Διοίκηση του ΕΚΑΒ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τη διαγωνιστική διαδικασία, κάτι που όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να υπογράψει τη σχετική σύμβαση ο περιφερειάρχης και να προχωρήσει η σχετική διαδικασία για την ενίσχυση των μονάδων υγείας της Θεσσαλίας-Μαγνησίας με ασθενοφόρα.

Από τη συζήτηση δεν έλειψε και το θέμα της πανδημίας του Covid-19, η πορεία του ιού στη χώρα μας και η αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες.

Έγινε αναφορά στα υγειονομικά μέτρα που πάρθηκαν τόσο στην , όσο και τη ησιωτική Μαγνησία, με την να αποστέλλει υλικό σε υγειονομικές μονάδες της Μαγνησίας και των νησιών και να κατευθύνει 7 εκ. ευρώ με διαδικασίες-εξπρές στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών, λόγω κορωναϊού.

Πριν λίγες μέρες μάλιστα η προμήθευσε το Δήμο Σκιάθο με δύο κινητές μονάδες υγείας και μία κάψουλα αρνητικής πίεσης, προκειμένου να διασφαλίζεται η ασθενούς και να αποτρέπεται η διασπορά του ιού.

Και από τις δύο πλευρές τονίσθηκε η συνέχιση της καλής συνς που υπάρχει μεταξύ και όλων των υγειονομικών μονάδων, προκειμένου να αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση