Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΥΓΕΙΑ » ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ » Στην αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ
Στην αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ

Στην αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ

Την ντιπεριφερειάρχη Μγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, επισκέφθηκαν στο γραφείο της, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, ο  Ευγενικός Αθανάσιος, διασώστης της βάσης ΕΚΑΒ Σκιάθου και ο Σταμνάς Κων/νος, ιατρός και δ/ντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

Συζητήθηκε μια σειρά από θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του ΕΚΑΒ, με τους κ.κ. Σταμνά και Ευγενικό να θέτουν υπόψη της αντιπεριφερειάρχη το θέμα ενίσχυσης της Μαγνησίας με ακόμη περισσότερα .

Η κ. Κολυνδρίνη τους ενημέρωσε ότι τον Ιούνιο του 2017 εντάχθηκε στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, με του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, για χρηματοδότηση ανάλογη πρόταση του ΕΚΑΒ, συνολικού ποσού 961.000,00 ευρώ.

Τρία χρόνια τώρα η Διοίκηση του ΕΚΑΒ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τη διαγωνιστική διαδικασία, κάτι που όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να υπογράψει τη σχετική σύμβαση ο περιφερειάρχης και να προχωρήσει η σχετική διαδικασία για την ενίσχυση των μονάδων υγείας της Θεσσαλίας-Μαγνησίας με .

Από τη συζήτηση δεν έλειψε και το θέμα της πανδημίας του Covid-19, η πορεία του ιού στη χώρα μας και η αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες.

Έγινε αναφορά στα υγειονομικά μέτρα που πάρθηκαν τόσο στην , όσο και τη Νησιωτική Μαγνησία, με την Θεσσαλίας να αποστέλλει υλικό σε υγειονομικές μονάδες της Μαγνησίας και των νησιών και να κατευθύνει 7 εκ. ευρώ με διαδικασίες-εξπρές στα της Θεσσαλίας για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών, λόγω κορωναϊού.

Πριν λίγες μέρες μάλιστα η Θεσσαλίας προμήθευσε το Δήμο Σκιάθο με δύο κινητές μονάδες υγείας και μία κάψουλα αρνητικής πίεσης, προκειμένου να διασφαλίζεται η διακομιδή ασθενούς και να αποτρέπεται η διασπορά του ιού.

Και από τις δύο πλευρές τονίσθηκε η συνέχιση της καλής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ και όλων των υγειονομικών μονάδων, προκειμένου να αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση